750,00 lei

  • Realizam serviciul de vanzare firma in deplina siguranta

  • Cesiunea externa de parti sociale se face in cel mai scurt timp posibil

  • Suntem in Bucuresti

Descriere

Alegeti cu incredere serviciul de vanzare firma – cesiune de parti sociale

Care este costul total

In total aveti de achitat doar 750 de lei.

Cat dureaza

Vanzarea unei firme dureaza aproximativ 3-5 zile lucratoare

De ce acte aveti nevoie pentru operatiunea de vanzare firma – cesiune de parti sociale

Vanzatorul

Cumparatorul

Va oferim si infiintarea unei firme noi

Daca doriti sa fiti antreprenor si intr-o alta companie, va ajutam cu infiintarea acesteia:

Contactati-ne si ne vom ocupa cat mai repede de serviciul de vanzare firma – cesiune de parti sociale

Ce trebuie sa faceti pentru operatiunea de vanzare firma – cesiune externa de parti sociale?

A venit momentul in care va ganditi sa puneti in aplicare ideea de vanzare firma, adica de cesiune externa de parti sociale. Dupa multi ani in care ati administrat o companie probabil ca nu este o decizie tocmai usoara sa renuntati la ea sau la mare parte din partile sociale, insa motivele pot sa fie diverse de la caz la caz, dar de cele mai multe ori sunt de natura economica. Decizia de vanzare S.R.L. poate sa provina dintr-o necesitate sau pur si simplu dintr-o dorinta de schimbare ori de a investi in alt domeniu. Oricare ar fi motivele ce v-au impins sa luati aceasta hotarare, intr-adevar drastica, trebuie sa aveti in vedere toate lucrurile pe care le implica.

Sigur ca in primul rand vorbim de o procedura ce trebuie respectata si de anumite prevederi legislative care indica ce trebuie sa faceti in momentul in care vreti sa faceti cesiune externa de parti sociale, indiferent ca va aflati in Bucuresti sau intr-o alta localitate din Romania. Dar, in primul rand, sa ne familiarizam cu conceptele.

Ce este cesiunea externa de parti sociale

Un termen poate mai putin cunoscut este cel de cesiune externa de parti sociale, asa ca inainte de a va spune de ce documente aveti nevoie pentru a completa aceasta operatiune, sa va explicam ce inseamna. Un S.R.L. are un capital social, acest lucru fiind valabil pentru toate firmele care functioneaza ca persoane juridice S.R.L. Capitalul acesta social este impartit in parti sociale egale ce sunt, la randul lor, detinute de asociatii din firma.

In momentul in care unul dintre asociati doreste sa renunte la partile sociale pe care le detine, are optiunea de a le ceda celorlalti asociati, aceasta fiind varianta cea mai simpla din punct de vedere a producerii. Totusi, daca asociatii sau administratorul companiei vrea sa faca o operatiune de vanzare firma, atunci vorbim despre cesiune externa de parti sociale, adica o persoana din afara companiei va intra in posesia acesteia in urma unei tranzactii financiare facute de comun acord. Cele doua operatiuni, cesiunea de parti sociale catre asociati sau cea de cesiune externa de parti sociale catre terti sunt complet diferite si implica alte proceduri stabilite prin lege.

Conditii de indeplinit pentru vanzare S.R.L.

Daca decideti sa vindeti firma pe care o administrati sunt cateva conditii pe care trebuie sa le indepliniti conform legii. De asemenea, trebuie sa stiti faptul ca odata incheiata operatiuneaa de vanzare, ati cedat atat activul pasiv, cat si cel activ al firmei.

O conditie obligatorie pentru a vinde compania pe care o administrati este sa nu aveti nicio datorie la bugetul statului si nici datorii catre terti. Numai dupa ce faceti dovada acestui lucru catre Oficiul National al Registrului Comertului puteti obtine autorizatiile necesare pentru a completa operatiunea de vanzare.

Bineinteles, o alta conditie de baza este sa alcatuiti un dosar care sa fie in conformitate cu toate cerintele afisate pe site-ul oficial al Oficiului National al Registrului Comertului. Acest dosar trebuie sa cuprinda documente importante pentru ca schimbarea proprietarului companiei sa se poata face in mod legal si oficial.

Ce este contractul de cesiune

Cesiunea de parti sociale se face in baza unui contract de cesiune. Acest documente se incheie intre cedenti, adica cei care renunta la partile sociale in schimbul unei sume de bani, si intre cesionari, cei care cumpara partile sociale respective. Contractul de cesiune se negociaza si este un document extrem de important in toata operatiunea, deoarece aici este stabilit inclusiv pretul tranzactiei. O conditie importanta fara de care nu se poate realizarea vanzarea firmei este ca pretul contractului, adica cel al partilor sociale vandute, nu poate sa fie mai mic decat valoarea lor nominala. Pretul stabilit poate sa fie mai mare sau egal, dar in cazul in care este prevazuta in contract o suma mai mica, Registrul Comertului nu va putea aproba dosarul si acesta va fi intors pentru a fi revizuit.

O intrebare des intalnita in domeniu este daca incheierea contractului de cesiune este o operatiune suficienta pentru ca tranzactia sa fie incheiata. Raspunsul este categoric nu. Pana in momentul in care Registrul Comertului nu inregistreaza situatia in mod oficial, ea nu este valabila si, prin urmare, nu isi produce efectele.

Conform articolului 1315 din Noul Cod Civil,

(1) O parte poate sa isi substituie un tert in raporturile nascute dintr-un contract numai daca prestatiile nu au fost inca integral executate, iar cealalta parte consimte la aceasta.

Acte necesare pentru vanzare S.R.L.

Pentru realizarea operatiunii de vanzare firma, valabil pentru toate zonele din Romania, Bucuresti si altele, e necesar sa completati un dosar care trebuie transmis catre Registrul Comertului de care apartineti. Dosarul, cu actele redactate exclusiv in limba romana, poate sa fie transmis la institutia competenta fie prin posta sau prin curier, fie prin mijloace electronice. In situatia din urma, e necesara semnatura electronica calificata, numai atunci actele fiind valabile. Daca optati pentru trimiterea dosarului catre Oficiul National al Registrului Comertului prin posta sau curier, tineti cont de faptul ca e nevoie si de o copie a actului dumneavoastra de identitate ca operatiunea sa fie valabila.

Iar acum, sa trecem in revista toate actele necesare la dosarul pentru vanzare firma. Toate acestea sunt specificate cu detaliile aferente pe site-ul Oficiului National al Registrului Comertului, insa pentru a va usura procesul de documentare, le adaugam aici:

Toate aceste documente trebuie adaugate in dosar, in asa fel incat operatiunea sa se desfasoare in conformitate cu legea si decizia directorului Oficiului Comertului de pe langa tribunalul Bucuresti sau zona aferenta persoanei juridice sa fie una favorabila. In plus, pentru a fi valabil, acest transfer de parti sociale trebuie inregistrat si intern, adica nu doar la Registrul Comertului, ci si in registrul asociatilor din firma.

Fiecare document din dosar, chiar daca reprezinta o formalitate, trebuie completat cu atentie. Nu se vor lua in calcul acte care prezinta greseli, precum stersaturi, text ilizibil, erori de completare. Pentru a va asigura ca dosarul este analizat si ca primeste unda verde trebuie sa garantati corectitudinea si acuratatea informatiilor transmise la Oficiul National al Registrului Comertului.

Efectuam serviciile de vanzare firma – cesiune externa de parti sociale in deplina siguranta. Contactati-ne si veti beneficia de vasta noastra experienta.

Mentiuni legate de dosar

Pe site-ul Oficiului National al Registrului Comertului apar cateva mentiuni importante de care trebuie sa tineti cont, dupa cum urmeaza:

Pentru ca dosarul sa fie valabil e necesar sa acordati atentie acestor detalii sau sa apelati la specialisti care pot sa va reprezinte in realizarea si inregistrarea acestor operatiuni. Pe cat de complicate ar parea, odata ce sunteti ajutati de o firma, cu siguranta procesul se va desfasura fara impedimente si veti putea realiza cesiunea de parti sociale in timp util.

Cand se schimba proprietarul firmei

Dupa ce ambele etape au fost duse la bun sfarsit si toate criteriile si conditiile sunt indeplinite, se poate pronunta hotararea conform careia partile sociale au fost transferate unui tert. Acela este momentul in care noii asociati ai companiei isi intra in drepturi conform contractului intocmit la vanzare si pot sa isi exercite noua functie. Cu aceasta ocazie se pot efectua si operatiunile de numire / revocare administrator firma si schimbare sediu social.
Odata ce transferul de parti sociale a fost completat, adica firma a fost vanduta, vechii asociati nu mai au niciun drept in companie si activitatea lor se incheie. Pana atunci insa, trebuie sa faceti toate formalitatile necesare, in asa fel incat hotararea sa fie in asentimentul dumneavoastra.

Cum va poate ajuta o firma specializata pentru cesiune externa de parti sociale

Am facut mai sus lista completa a documentelor pe care trebuie sa le puneti in dosar atunci cand va hotarati sa completati operatiunea de vanzare S.R.L. Lista nu este deloc scurta si implica o atentie ridicata la detalii, in asa fel incat rezultatul sa fie cel asteptat de dumneavoastra. Ce e de facut daca nu intelegeti anumite etape sau daca nu aveti suficient timp pentru a va ocupa de aceste actiuni birocratice?

Un lucru foarte bun este sa va indreptati catre o firma care ofera servicii de consultanta si care va poate reprezenta in timpul acestei proceduri. Cu o simpla imputernicire veti reusi sa scapati de corvoada actelor si sa va ocupati de lucruri care va necesita atentia cu adevarat. Noi va stam la dispozitie cu toate cunostintele si experienta noastra pentru a duce aceasta sarcina la bun sfarsit si pentru a reusi vanarea firmei in timpul cat mai scurt si fara impedimente.

De cele mai multe ori, o companie care ofera serviciul de vanzare firma – cesiune externa de parti sociale, asigura o gama mai larga de servicii si puteti incepe o colaborare de lunga durata, in asa fel incat sa comunicati intr-o singura directie atunci cand aveti nevoie de consultanta sau de sprijin concret.