1.200,00 lei2.300,00 lei + TVA

  • Organizatia neguvernamentala este infiintata de experti contabili

  • Avem experienta in serviciile de infiintare si contabilitate ale O.N.G.-ului

  • Suntem in Bucuresti

 lei
SKU: Nu se aplică Categorie:

Descriere

Alegeti cu incredere serviciul de infiintare O.N.G. – fundatii si asociatii nonprofit

Care este costul total

Pentru fundatie nonprofit ➡ 2300 de lei (onorariu) + 20 de lei (legalizare incheiere) + 36 de lei (taxa eliberare denumire) + 200 de lei (legalizare notariat) + 100 de lei (taxa timbru judiciar) = 2656 de lei + TVA. De asemenea trebuie sa dispuneti de un patrimoniu format din minim 10 salarii brute.

Pentru asociatie nonprofit ➡ 1200 de lei (onorariu) + 5 lei (legalizare incheiere) + 36 de lei (taxa eliberare denumire) + 100 de lei (taxa timbru judiciar) = 1341 de lei + TVA.

Cat dureaza operatiunea de infiintare O.N.G. - fundatii si asociatii nonprofit

In aproximativ 30 zile lucratoare puteti avea propriul ONG - fundatie nonprofit.

Termenul de infiintare a unei asociatii nonprofit este de aproximativ 40 de zile lucratoare.

De ce acte aveti nevoie

Carte de identitate, documentul din care sa reiasa ca aveti dreptul sa gazduiti sediul social (act de proprietate, contract de inchiriere etc.), cazier fiscal.

In cazul in care nu aveti unde gazdui sediul social, va putem pune la dispozitie acest serviciu, in baza unui onorariu atractiv.

Va putem oferi si contabilitatea

Suntem un partener de lunga durata si va ajutam si cu serviciile de contabilitate O.N.G., astfel incat sa va concentrati cat mai mult mult asupra activitatii, lasand actele in grija noastra.

Costurile pornesc de la doar 250 de lei + TVA / luna, fiind atractive pentru organizatiile neguvernamentale din Bucuresti.

Contactati-ne si ne vom ocupa cat mai repede de infiintarea S.R.L.-ului dumneavoastra

Infiintare O.N.G. Bucuresti

Daca doriti sa sustineti o serie de cauze ale binelui importante pentru dumneavoastra, cel putin la nivel moral, dar si in scop financiar, va puteti aduce contributia in adevaratul sens al cuvantului prin infiintare O.N.G.

Aceste formatiuni pot viza numeroase domenii de activitate: de la ajutorarea copiilor bolnavi, a animalelor, a mediului inconjurator, cat si a persoanelor cu venituri reduse, persoane care sufera de afectiuni de sanatate ce necesita un fond de bani in vederea remedierii acestor probleme etc.

Va punem la dispozitie intreg ajutorul necesar pentru infiintare O.N.G si inregistrare O.N.G, precum si consilierea de care aveti nevoie.

Ce este un O.N.G?

Prin O.N.G se intelege in mod elaborat o asociatie nonguvernamentala a carui cadru decizional ii apartine in totalitate. Daca alte forme de organizare precum SRL-urile, PFA-urile, SC-urile și intreprinderile individuale au drept scop obtinerea de profit si activitatea lor se raporteaza la prevederile statului de care acestea apartin, organizatiile nonguvernamentale au o forma de organizare individuala.

Doar procesul de infiintare O.N.G si înregistrare O.N.G se supune cadrului legal si respectiv Constitutiei aflate in vigoare (printr-o serie de ordonante si legi specifice), urmand ca acestea sa-si organizeze activitatea interna dupa un nivel de functionare stabilit in interiorul organizatiei.

Principiile unui O.N.G

Principiile unui O.N.G sunt acelea de a contribui la bunul mers al comunitatilor din care fac parte.

Desigur, un O.N.G poate dispune inclusiv de salariați care sa faciliteze atingerea scopului pentru care acestea au fost infiintate.

Infiintarea unui O.N.G poate avea drept scop desfasurarea unor activitati solitare vizavi de mediul inconjurator, sanatate, comunitate etc. rolul fiind exclusiv caritabil.

Activitatea economica a O.N.G-urilor se bazeaza pe obtinerea de donatii sau atragerea de fonduri nerambursabile, respectiv subventii, care urmeaza a fi utilizate in vederea atingerii scopului de functionare. Conform mentiunilor anterioare, O.N.G-urile isi pot desfasura activitatea in mod independent insa, in acelasi timp, pot permite ajutorul din partea unor voluntari sau se pot desfasura prin intermediul unor angajati salariati.

Aveti nevoie de consultanta si ajutor de specialitate cu privire la infiintare fundatii si asociatii nonprofit in Bucuresti? Contactati-ne acum pentru a stabili ce forma de organizare de care aveti nevoie si care este demersul pe care trebuie sa-l parcurgeti.

Cine poate infiinta un O.N.G?

Chiar daca aceste forme de activitate dispun de o o activitate speciala, pentru infiintare fundatii si asociatii nonprofit pot opta multe persoane. Astfel, O.N.G-urile pot fi demarate atat de catre persoane fizice care au indeplinit varsta de 16 ani si care detin acordul parintilor, fie de catre persoane fizice adulte aflate la varsta legala si inclusiv de catre persoanele care detin statut juridic.

Desigur, fiecare categorie de persoane trebuie sa respecte anumite conditii pentru a primi dreptul de functionare in mod legal.

Exista insa si exceptii privind entitatile de infiintare O.N.G. De exemplu, nu puteti infiinta un O.N.G ca urmare a constituirii unei adunari religioase sau politice.

Preturi infiintare O.N.G. de tip asociatie, fundatie sau federatie nonprofit

Va oferim informatii detaliate cu privire la onorariile si taxele care trebuie achitate pentru incorporarea unei organizatii neguvernamentale

Pret pentru infiintare asociatie nonprofit

1200 de lei + TVA – onorariu
5 lei + TVA – legalizare incheiere
36 de lei + TVA – taxa eliberare denumire
100 de lei + TVA – taxa timbru judiciar

Pret pentru infiintare fundatie nonprofit

2300 de lei + TVA – onorariu
Patrimoniu din minim 10 salarii brute
20 de lei + TVA – legalizare incheiere
36 de lei + TVA – taxa eliberare denumire
200 de lei + TVA – legalizare notariat
100 de lei + TVA – taxa timbru judiciar

Formele juridice ale organizatiilor nonprofit

Organizatiile nonprofit se pot imparti in 3 forme juridice principale ce pot fi infaptuite prin inregistrare O.N.G., alese in functie de dorinte si nevoi.

Astfel, se desting urmatoarele forme de organizatii nonguvernamentale:

Asociatie

Prin asociatie se intelege acea forma de organizatie nonprofit alcatuita din 3 persoane sau mai mult, a carui capital de infiintare cunoscut sub numele de patromoniu trebuie sa fie cel putin egal cu salariul minim pe economie. Desigur, in vederea inregistrarii unui O.N.G sub forma unei asociatii este necesara inclusiv detinerea unui sediu social, alaturi de stabilirea unui domeniu de activitate cu o denumire unica aprobata si inregistrata la Ministerul Justitiei.

Fundatie

Prin fundatie se intelege forma de organizatie care poate cuprinde drept forma de conducere maxim 2 persoane corelate de un raport de colaborare ce atesta un scop unitar, prin intermediul unui document juridic.Pentru infiintarea unei fundatii este necesar sa aveti un capital minim cu o valoare de 100 ori mai mare ca salariul minim brut al tarii in care aceasta este infiintata.In cazul in care se doreste organizarea unei fundatii auxiliare care la randul ei va realiza activitati auxiliare nonguvernamentale pentru obtinere de fonduri ce vor fi puse la dispozitia si gestiunea unor terte parti (fundatii/asociatii), se poate infiinta un O.N.G. tip fundatie cu un capital minim de 20 ori salariul minim brut.

Federatie

Prin federatie se intelege forma de organizare cu personalitate juridica proprie, alcatuita din mai multe asociatii sau federatii. Ele pot actiona atat individual, cat si colectiv, in vederea atingerii binelui comun.

Nu stiti ce forma de organizatie guvernamentala vi se potriveste mai bine pentru infiintare O.N.G propriu in Bucuresti? Lasati-ne pe noi sa va oferim sprijinul de care aveti nevoie!

De ce lucruri aveti nevoie pentru infiintarea unui O.N.G.?

In vederea infiintarii unui O.N.G. Bucuresti este necesar sa intocmiti un dosar care sa cuprinda o serie de documente universal valabile la infiintare O.N.G., in functie de tipul statului existent.

Infiintare O.N.G persoane fizice

▶ Completarea unei cereri de inregistrare O.N.G. cu motivatia dorintei de inregistrare si depunerea la Registrul asociatiilor si fundatiilor;
▶ Dovada rezervarii unei denumiri si inregistrare acesteia la Ministerul Justitiei;
▶ Actul de identitate ale infiintatorilor;
▶ Documentele privind dreptul de utilizare al sediului social;
▶ Cazier fiscal;
▶ Act doveditor patrimoniu;
▶ Semnatura partenerilor/a infiintatorului.

Infiintare O.N.G persoane juridice

▶ Documentul care atesta forma si reprezentantii formatiunii juridice;
▶ Dovada rezervarii si a inregistrarii numelui organizatiei O.N.G.;
▶ Documentatia ce atesta dreptul de infiintare O.N.G. si inregistrare fundatii si asociatii nonprofit de catre terte persoane;
▶ Cazierul fiscal al firmei;
▶ Declaratia privind beneficiarul real.

Pe langa aceste documente, o alta parte extrem de importanta este stabilirea si autentificarea statutului de catre persoanele fizice sau de catre cele juridice, ce solicita infiintarea unui O.N.G. Bucuresti si nu numai.

Acuratetea si autentificarea statului va fi realizata in mod exclusiv de catre un notar in cazul in care exista si o serie de bunuri imobile ce nu vor face parte din cadrul noii organizatii nonguvernamentale.

In caz contrar, puteti stabili statutul doar prin semnatura membrilor si prin punerea la dispozitie catre organele abilitate in vederea infiintarii si a eliberarii dreptului public de utilizare de catre O.N.G. a documentelor aferente ce redau statutul in functie de formele juridice existente.

Statut fundatii

Statutul unei fundatii trebuie sa fie constituit din urmatoarele documente:

Datele privind identificarea reprezentantilor fundatiei, respectiv alcatuirea membrilor si rolul acestora;
Declaratia privind care este scopul si obiectivul acesteia;
Dovada si denumirea sediului la care se functioneaza fundatia;
Perioada de functionare;
Capitalul;
Dovada dupa caz, a persoanelor imputernicite sa desfasoare activitati in numele fundatiei;
Sursa de provenienta a resurselor;
Semnaturile fondatorilor.

Statut asociatii

Statutul asociatiilor se declara printr-un numar de documente infiintare O.N.G. si tip similar fundatiilor precum:

Dovada numelui unic si stabilirea sediului;
Motivul si scopul infiintarii asociatiei nonprofit;
Datele personale de identificare sau fiscalitatea, in functie de statutul legal al tuturor persoanelor ce infiinteaza asociatia;
Dovada patrimoniului, respectiv al capitalului;
Termen de functionare;
Atribuirea functiilor in cadrul organizatiei si competenta membrilor;
Stabilirea drepturilor si a indatoririlor;
Specimentul de semnatura al asociatilor;
Aspectele privind statutul de asociat cu drepturile si obligativitatile aferente, respectiv pierderea acestuia;
Parcursul capitalului in caz de dizolvare.

Va sprijinim pas cu pas in realizarea dosarului de infiintare O.N.G. si la procesul de inregistrare fundatii si asociatii nonprofit prin intermediul unor profesionisti experimentati. Suntem autorizati de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România

Obligatiile pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de infiintare O.N.G.

Chiar daca O.N.G-urile nu au aceleasi obligatii ca societatile comerciale universal valabile si chiar daca forma de organizare este individuala la nivel de asociatii sau fundatii, ele se supun in acelasi timp unei serii de obligatiuni pe care ar trebui sa le aveti in vedere inainte de infiintare O.N.G.

Ca de exemplu, O.N.G-urile sunt obligate sa plateasca la randul lor impozit in cazul in care desfasoara o serie de activitati economice si plafonul veniturilor obtinute depaseste suma de 15.000 euro. Aceasta suma este calculata conform cursului valutar BNR. Impozitul pe profit al O.N.G-urilor este de 16%, identic cu cel al altor entitati.

Din acest lucru reiese in acelasi timp obligativitatea asociatiilor si a fundatiilor de a depune declaratii periodice de venit si inclusiv, de a detine un raport complet cu toate incasarile si iesirile banesti din organizatie, indiferent de sursa de provenienta sau de viitoarea destinatie a acestra.

Chiar daca scopul O.N.G-urilor nu este acela de a face profit, prin intermediul lor circula anumite bugete care, printr-o analiza si declaratie periodica la unitatea centrala, se poate asigura ca nu vor exista spalari de bani si ca se va indeplini scopul inscris al O.N.G-urilor.

Astfel, pentru o buna evidenta financiara, puteti avea nevoie inclusiv de un contabil. Iar dincolo de activitatea voluntara pe care anumiti membri si asociati o pot depune, legislatia prevede inclusiv plata salariilor si a impozitelor aferente angajatilor care desfasoara o serie de procese in mod direct sau externalizat pentru O.N.G-ul aferent.

Cat dureaza operatiunea de infiintare O.N.G.?

Pentru infiintare O.N.G si inregistrare O.N.G Bucuresti este necesar sa completezi o serie de declaratii sau sa faci o serie de solicitari in acest sens, urmand ca, ulterior aprobarilor in consecinta, sa fie eliberate acele documente ce urmeaza a constitui dosarul efectiv pentru inregistrare fundatii si asociatii nonprofit.

In mod obisnuit, eliberarea sau aprobarea unor documente care trebuie preluate/depuse de la unitatile statului se desfasoara in timp de 2-7 zile si pana la 15 zile. Desigur, avand in vedere ca o serie de documente necesita aprobari anterioare a altor acte necesare, infiintarea propriu-zisa a unui O.N.G, de la A la Z, dureaza aproximativ 30-40 de zile lucratoare.

Trebuie sa stiti totodata ca, anumite documente au o anumita durata de valabilitate, iar expirarea acestora impune noi implicatii temporare, motiv pentru care, ajutorul unor persoanel specializate la infiintare O.N.G care sa va asigure intre suportul necesar, cu economiile aferente, este binevenit.

Lucruri importante pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a infiinta un O.N.G

Pe langa faptul ca infiintarea unei asociatii nonprofit poate fi un proces de durata, trebuie sa stiti ca, in ciuda scopului caritabil, procesul de infiiintare nu este unul gratuit.

O parte din documentele necesare solicita plata unor taxe, la care se poate adauga si costul aferent in cazul in care doriti sa diminuati perioada de infiintare solicitand ajutorul unor persoane cu experienta in domeniul infiintarii acestor forme de societate.

De asemenea, trebuie sa aveti in vedere in anumite situatii si plata angajatiilor, gasirea fondurilor necesare pentru ca societatea sa functioneze corespunzator. In cazul in care doriti sa obtineti inclusiv statutul de societate cu utilitate publica, va fi necesar sa demarati o serie complementara de proceduri si va fi necesar sa demonstrati inclusiv faptul ca societatea intreprinsa are o vechime de cel putin 3 ani si sa demonstrati existenta unor parteneriate active si de succes.

Infiintare O.N.G. tip asociatie vs. infiintare O.N.G. tip fundatie

Cele doua forme de societati sunt relativ similare insa difera modul in care se oting obiectivele si tipul de resurse prin care se poate face acest lucru. De exemplu, in cazul fundatiilor se atrag fonduri in vederea facerii de bine. In cazul asociatiilor, pot fi rulate inclusiv elemente materiale.

De asemenea, o fundatie poate fi organizata de o singura persoana, in timp ce in cazul asociatiilor este necesar sa aveti un numar minim de 3 colaboratori.

Totodata, avand in vedere ca o buna parte a O.N.G-urilor nu sunt o sursa nici macar salariala si ca pe langa activitatea intreprinsa se vede deseori necesitatea detinerii unei activitati profitabile care genereaza un venit destinat traiului, activitatea si obiectivul unei intreprinderi pot fi atinse cu mai multa usurinta prin intermediul unei asociatii spre deosebire de o fundatie unde, capitalul trebuie sa fie unul generos.

Asadar, forma de organizare si infiintare a O.N.G-urilor poate fi stabilita in functie de disponibilitati si nevoi.

Cum va poate ajuta un contabil specializat pe O.N.G?

La infiintarea unui O.N.G poate fi mai mult decat binevenit sa beneficiati de un ajutor de specialitate din partea unor specialisti externalizati, avocati si contabili.

Va punem la dispozitii servicii ample privind infiintarea si gestiunea unui O.N.G pe termen mediu si lung, facilitandu-va toate operatiunile necesare pentru o buna desfasurare si o raportare economica corespunzatoare la cadrul legal atunci cand acest lucru este necesar.

Va asiguram ca, prin intermediul nostru veti economisi numeroase resurse pentru a face bine comunitatii si sa sprijiniti cauzele in care credeti, fara a avea grija proceselor economice sau a indeplinirii solicitarilor legislative in vederea inregistrarii unui O.N.G.

Tratam cu seriozitate, transparenta si profesionalism toate solicitarile venite din partea dumneavoastra, oferindu-va convingerea ca veti gasi in noi parteneri de incredere.

Informații suplimentare

Tip O.N.G.

Fundatie nonprofit, Asociatie nonprofit