Descriere
Alegeti cu incredere serviciul de contabilitate O.N.G. – fundatii si asociatii nonprofit
Care sunt costurile
Pentru contabilitate O.N.G. – fundatii si asociatii nonprofit veti avea de achitat in functie de volumul de operatiuni contabile:
- ✓ Firma fara activitate ➤ 70 de lei
- ✓ Intre 0 si 10 inregistrari contabile ➤ 250 de lei
- ✓ Intre 11 si 50 inregistrari contabile ➤ 300 de lei
- ✓ Intre 51 si 75 inregistrari contabile ➤ 350 de lei
- ✓ Intre 76 si 100 inregistrari contabile ➤ 400 de lei
- ✓ Intre 101 si 150 inregistrari contabile ➤ 500 de lei
Ce servicii sunt incluse
- ✓ Evidenta contabila intocmita de un expert contabil
- ✓ Depunere declaratii
- ✓ Consultanta fiscala
- ✓ Depunere bilant
Va recomandam sa aduceti documentele pentru contabilitate O.N.G. – fundatii si asociatii nonprofit in primele 5 zile ale lunii.
Puteti beneficia de serviciul de salarizare personal impreuna cu cel de contabilitate O.N.G. – fundatii si asociatii nonprofit
Pentru evidenta contabila a salariatilor onorariile pornesc de la 50 de lei/luna si beneficiati de urmatoarele:
- ⮚ Inregistrarea contractelor de munca
- ⮚ Evidenta platii orelor suplimentare
- ⮚ Calcularea concediilor de odihna
- ⮚ Orice alte operatiuni aferente salarizarii personalului
Va oferim si infiintarea unei firme noi
Daca doriti sa fiti antreprenor si intr-o alta companie, va ajutam cu infiintarea acesteia:
Contactati-ne si ne vom ocupa cat mai repede de procesul de contabilitate O.N.G. – fundatii si asociatii nonprofit
Contati pe experienta noastra in serviciile de contabilitate O.N.G. – fundatii si asociatii nonprofit
ONG-urile, asociatiile, fundatiile si federatiile nonprofit sunt entitati speciale, cu o reglementare legislativa aparte si cateva particularitati deosebite fata de celelalte forme juridice cunoscute (SA, SRL, PFA). Daca sunteti fondatorul sau administratorul unei fundatii, asociatii sau federatii nonprofit, noi va putem ajuta cu serviciul de contabilitate O.N.G. in mod corespunzator.
Avem experienta in contabilitate O.N.G, asociatii, fundatii si federatii nonprofit, asa ca va puteti baza pe noi pentru servicii profesioniste, calitative, transparente si accesibile.
Ce este un ONG?
O organizatie neguvernamentala este o entitate formata din persoane fizice sau juridice care desfasoara niste activitati in interes general sau pentru colectivitati mai mari. Este independenta de Guvern, insa poate primi finantare de la Guvern (partial sau integral).
In Romania, multe ONG-uri activeaza in domenii precum cultura, sanatate, arta, sport, servicii sociale, educatie, protectia mediului, cercetare etc.
ONG-urile pot avea trei forme: asociatia, fundatia si federatia.
Ce este o asociatie?
O asociatie este o organizatie de cel putin 3 persoane, cu un patrimoniu mai mic decat cel al unei fundatii (cel putin 1 salariu minim pe economie). Asociatia trebuie sa aiba un domeniu principal de activitate, o denumire unica, un statut si un sediu social.
Ce este o fundatie?
Fundatia poate fi reprezentata de una sau doua persoane, care au agreat sa se uneasca in baza unui act juridic, pentru un scop de interes general ori comunitar. Patrimoniul sau initial este de minim 10 ori salariul brut minim pe economie (cu anumite exceptii, cum ar fi fundatiile care colecteaza fonduri pentru fundatii sau asociatii ori anumite programe, in acest caz valoarea fiind de 2 salarii brute minime pe economie).ONG-urile nu sunt obligate sa se inregistreze la Registrul Comertului, ci doar la Judecatorie, in baza unui Act Constitutiv autentificat notarial.Spre deosebire de un SRL sau un PFA, un ONG are avantajul modului de impozitare si a surselor de finantare.
Ce este o federatie?
Conform O.G.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii:
Articolul 35
(1) Doua sau mai multe asociații sau fundații se pot constitui în federație.
(2) Federațiile dobândesc personalitate juridică proprie și funcționează în condițiile prevăzute de prezenta ordonanța pentru asociațiile fără scop patrimonial, condiții care li se aplica în mod corespunzător, cu excepțiile stabilite în prezentul capitol.
(3) Cererea de înscriere se soluționează de tribunalul în circumscripția căruia federația urmează să își aibă sediul.
Articolul 36
(1) Federația devine persoana juridică din momentul înscrierii sale în Registrul federațiilor aflat la grefa tribunalului prevăzut la art. 35 alin. (3).
(2) Asociațiile sau fundațiile care constituie o federație își păstrează propria personalitate juridică, inclusiv propriul patrimoniu.
Caracteristici contabilitate O.N.G.
In general, orice afacere desfasoara activitati economice cu un scop bine definit: acela de a obtine profit. Dar, exista unele organizatii infiintate in mod special, pentru a oferi servicii membrilor sai si publicului larg, fara a urmari ca prim scop profitul.
Administratorii acestor ONG-uri si fundatii sunt pe deplin responsabili in fata membrilor si a publicului. Prin urmare, contabilitatea pentru un ONG, o fundatie, o asociatie sau o federatie nonprofit devine o necesitate. Cateva exemple de astfel de ONG-uri pot fi institutiile de caritate, organizatiile religioase, cluburile, institutiile de invatamant, sindicatele si altele.
Cu alte cuvinte, ONG-urile, fundatiile, asociatiile si federatiile nonprofit sunt infiintate pentru bunastarea societatii sau pentru promovarea artei si culturii in societate. De obicei sunt infiintate ca institutii de caritate si ofera diferite servicii in folosul comunitatii, iar administratorii sunt cei care gestioneaza functionarea lor.
Pentru indeplinirea obiectivelor, ONG-urile aduna fonduri de la membrii sai, dar si de la publicul larg. In general, aceste forme infiintate fara urmarirea de profit nu produc, nu cumpara si nici nu vand bunuri.
Caracteristicile ONG-urilor, fundatiilor, asociatiilor si federatiilor non-profit
O asociatie este o entitate ce urmareste indeplinirea unui obiectiv de interes general, nepatrimonial.
- ✓ Scopul serviciilor. Ofera servicii gratuite sau la un pret minim, pentru ca scopul lor nu este de a distribui dividende. Pot activa in domeniul: educatiei, alimentatiei, recreerii, activitati sportive, imbracaminte, adapost etc.;
- ✓ Surse de venit. Principalele surse de venit pentru ONG-uri, asociatii, fundatii si federatii, sunt donatiile, subventiile guvernamentale, mostenirile, veniturile din investitii, subscriptiile etc.;
- ✓ Reputatia. Aceste organizatii isi castiga reputatia in functie de munca pe care o depun pentru bunastarea publicului.
Ce presupune evidenta contabila a ONG-urilor, fundatiilor, asociatiilor si federatiilor nonprofit?
- ✓ preluarea documentelor primare;
- ✓ inregistrarea corespunzatoare a documentelor primare;
- ✓ calculul impozitului de platit;
- ✓ calculul contributiilor obligatorii;
- ✓ redactarea si depunarea declaratiilor necesare (100, 101, 112, 390, 392 si altele, in functie de situatie);
- ✓ calculul impozitului de platit anual;
- ✓ redactrea declaratiilor de trimestru, semestru sau an;
- ✓ evidenta Registru Jurnal, Cumparari, Vanzari, Inventar.
Cautati o firma buna de contabilitate O.N.G.-uri? Contactati-ne pe noi.
Avem experienta in contabilitatea Organizatiilor neguvernamentale si cunoastem foarte bine legislatia in domeniu, procedurile de urmat, particularitatile de contabilitate.
Contabilitate O.N.G. – de ce este importanta?
Prin natura lor si cadrul legislativ caruia i se supun, organizatiile non-profit nu tranzactioneaza bunuri si nici nu furnizeaza servciii cu scopul de a obtine profit. Cu toate acestea, ONG-urile sunt obligate sa tina evidenta veniturilor, cheltuielilor, activelor si pasivelor.
Sursa lor principala de venit o reprezinta donatiile, iar acestea trebuie inregistrate in mod corespunzator in contabilitate. Ele pot primi aceste donatii atat in numerar cat si in contul bancar.
ONG-urile trebuie sa tina o buna contabilitate a documentelor pentru membrii sai, pentru donatori si cei care le distribuie venituri. Apoi, contabilitatea ONG-urilor este importanta si din punct de vedere legal pentru ca permite autoritatilor sa pastreze un control adecvat asupra subventiilor care s-ar putea oferi in anumite conditii.
In plus, o contabilitate adecvata pentru un ONG, o fundatie, asociatie sau federatie nonprofit, reduce riscul de frauda, infractiuni si coruptie. In afara de registrele obisnuite pe care trebuie sa le mentinta, un ONG trebuie sa tina si evidenta stocurilor (cu o evidenta completa a tuturor mijloacelor fixe si consumabile).
Organizatiile nonprofit, federatiile, asociatiile si fundatiile, trebuie sa pregateasca conturile finale sau o serie de situatii financiare la sfarsitul anului contabil, conform principiilor contabile:
- ➡ incasari si plati - rezumatul tranzactiilor in numerar si in banca;
- ➡ venituri si cheltuieli - similare cu profitul si pierderea, pentru a se constata daca exista surplus sau deficit;
- ➡ bilant contabil.
De aceea, colaborarea cu un contabil bun, cu experienta in contabilitate federatii, fundatii si asociatii nonprofit, adica ONG, este esentiala.
Rezolvati acum cu serviciile de contabilitate fundatii, asociatii si federatii nonprofit.
Angajati-ne pe noi si va vom ajuta sa tineti evidenta corecta si organizata a tuturor documentelor contabile.
Suntem experti contabili
Particularitati ale contabilitatii pentru ONG-uri, fundatii, asociatii si federatii non profit
Impozitul pe profit
Avand in vedere ca ONG-urile, federatiile, asociatiile si fundatiile, nu urmaresc cresterea profitului, legea prevede reguli speciale de impozitare pentru aceste forme.
Astfel, atunci cand se calculeaza rezultatul fiscal, exista mai multe tipuri de venituri care sunt catalogate ca fiind neimpozabile. Un contabil cu experienta va sti foarte bine cum sa incadreze aceste venituri, cu respectarea legii si oferind astfel beneficii pentru ONG / fundatie / asociatie / federatie nonprofit.
Iata de exemplu cateva venituri neimpozabile pentru un ONG Bucuresti:
- ⮚ contributiile in bani sau in natura ale membrilor si donatorilor;
- ⮚ cotizatii si taxe de inscriere ale membrilor;
- ⮚ taxele de inregistrare conform legii;
- ⮚ venituri din vize, taxe de participare la competitii si demonstratii sportive;
- ⮚ venituri din actiuni ocazionale: strangere de fonduri cu taxa de participare, tombole, conferinte et.;
- ⮚ venituri din reclama si publicitate, din inchirieri de spatii publicitare. Aici, exista exceptii (veniturile din prestari de servicii de intermediere in reclama si publicitate), iar un contabil bun va sti cum sa faca aceasta deosebire..
In plus, la calculul rezultatului fiscal sunt neimpozabile si alte venituri incasate, pana la pragul in lei a 15000 de euro, intr-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din totalul veniturilor neimpozabile.
ONG-urile, federatiile, fundatiile si asociatiile nonprofit trebuie sa depuna Declaratia privind impozitul pe profit (Declaratia 101, cu venituri neimpozabile si cheltuieli nedeductibile), iar un contabil o sa va ajute in acest sens.
Cheltuieli ONG-uri
Firma noastra de contabilitate fundatii, asocitatii si federatii non profit si ONG-uri Bucuresti va tine evidenta cheltuielilor entitatii pe care ati fondat-o sau pe care o administrati, in functie de natura lor.
Iata ce cheltuieli poate avea un ONG:
a) cheltuieli de exploatare
- ⮚ cu materii prime si materiale consumabile;
- ⮚ cheltuieli cu personalul;
- ⮚ cheltuieli cu lucrarile si serviciile realizate de terti;
- ⮚ cheltuieli de protocol, reclama, publicitate;
- ⮚ cheltuieli postale si taxe de telecomunicatii;
- ⮚ servicii bancare;
- ⮚ alte cheltuieli de explotare – despagubiri, amenzi, donatii, alte cheltuieli similare, imprumuturi nerambursabile etc.
b) cheltuieli financiare
- ⮚ investitii financiare cedate;
- ⮚ diferente de curs valutar;
- ⮚ dobanzi aferente exercitiului financiar in curs;
- ⮚ pierderi din creante de natura financiara etc.;
c) cheltuieli extraordinare
- ⮚ calamitati;
- ⮚ evenimente neprevazute;
In afara de acestea, vom evidentia diferit in contabilitate fundatii / asociatii / federatii non profit / ONG-uri:
- ⮚ cheltuielile cu provizioanele;
- ⮚ amortizarile;
- ⮚ ajustarile de pierderi sau depreciere.
Exista foarte multe lucruri speciale care pot sa apara in contabilitatea unui ONG, in ceea ce priveste inregistrarea si repartizarea corecta a cheltuielilor. Acesta este unul din cele mai bune motive pentru care ONG-urile ar trebui sa lucreze cu o firma de contabilitate foarte buna, cu experienta si intotdeauna la curent cu ultimele schimbari legislative care vizeaza activitatea ONG-urilor.
Aveti un ONG si acum cautati o firma de contabilitate Bucuresti? Fie ca sunteti la inceput de drum, fie ca doriti o alta firma de contabilitate, merita sa luati legatura cu noi. Oferim preturi avantajoase, lucram profesionist si comunicam foarte bine cu toti clientii nostri. Contactati-ne azi pentru contabilitate O.N.G. Bucuresti.
Alte obligatii declarative pentru ONG-uri, federatii, fundatii si asociatii non profit
In functie de activitatea desfasurata, de relatiile contractuale si specificul fiecarui ONG, asociatii, fundatii si federatii non-profit, aveti obligatia de a face si a depune anumite Declaratii. Un contabil va poate ajuta in acest sens, va poate indruma cu toate obligatiile declarative pe care le aveti, va poate oferi explicatii suplimentare, poate redacta si depunde pentru dumneavoastra aceste declaratii obligatorii, va poate informa ori de cate ori este cazul cu privire la eventualele modificari legislative referitoare la acestea.
Iata cele mai comune declaratii pentru ONG-uri, asociatii, fundatii si federatii non profit (cu mentiunea ca nu toate sunt obligatorii pentru orice entitate, iar un contabil va va putea ajuta in acest sens).
- 🗹 Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitul pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (formularul 112);
- 🗹 Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat (formularul 100);
- 🗹 Declaratia informativa privind impozitul retinut la sursa, veniturile din jocuri de noroc, castiguri si pierderi din investitii (formularul 205);
- 🗹 Declaratia de inregistrare in scopuri de TVA (formularul 091);
- 🗹 Decontul de taxa pe valoarea adaugata (formularul 300);
- 🗹 Decontul special de TVA (formularul 301);
- 🗹 Declaratie informativa prinvind livrarile/ prestarile si achizitiile efectuate in Romania de persoanele inregistate in scopuri de TVA (formularul 394);
- 🗹 Declaratie recapitulativa privind livrarile/ achizitiile/ prestarile intracomunitare (formularul 390).
Contabilitatea unei asociatii non profit pare prea complicata? Apelati la experti contabili. Firma noastra de contabilitate federatii, fundatii, ONG si asociatii nonprofit Bucuresti va ofera tarife accesibile si servicii de cea mai buna calitate.
De ce sa ne alegeti pe noi pentru contabilitate asociatii, federatii, fundatii nonprofit, ONG Bucuresti?
- ➤ suntem permanent la zi cu toate modificarile de natura legislativa in ceea ce priveste contabilitatea ONG-urilor, fundatiilor, federatiilor si asociatiilor non profit;
- ➤ avem deja experienta de lucru cu mai multe Organizatii Neguvernamentale, Asociatii Non Profit, fundatii si federatii din Bucuresti;
- ➤ oferim preturi rezonabile si servicii de calitate;
- ➤ suntem profesionisti, punctuali si corecti;
- ➤ consideram ca este esential sa existe o comunicare ireprosabila intre un organism neguvernamental si firma de contabilitate asociatii non profit, fundatii, federatii, ONG;
- ➤ cunoastem toata procedura si legislatia privitoare la contabilitatea Organizatiilor Neguvernamenale. Astfel, veti avea garantia ca, indiferent de dimensiunea entitatii pe care ati fondat-o sau pe care o administrati, aceasta este pe maini bune;
- ➤ oferim sfaturi pertinente, de ajutor atunci cand trebuie sa luati anumite decizii care va pot influenta contabilitatea;
- ➤ oferim servicii de contabilitate asociatii nonprofit, federatii, fundatii, ONG – de la A la Z;
- ➤ deservim cu placere orice zona a Bucurestiului;
- ➤ lucram cu instrumente si proceduri moderne.
Servicii competitive pentru contabilitate asociatii nonprofit, ONG, federatii si fundatii, in Bucuresti.
Alegeti sa lucrati cu cei mai buni!
Preturi contabilitate O.N.G., fundatii, asociatii si federatii non profit Bucuresti
Lucram cu tarife rezonabile pentru servicii contabilitate ONG, fundatii, asociatii si federatii nonprofit. Pentru ca in realitate fiecare entitate este diferita, tarifele pot fi usor modificate fata de cele orientative notate mai jos.
- ONG / fundatie / asociatie / federatie non profit fara activitate: 70 lei / luna;
- ONG cu inregistrari contabile intre 0 – 10 repere: 250 lei / luna;
- Fundatie cu inregistrari contabile intre 11 – 50 repere: 300 lei / luna;
- Asociatii non profit cu inregistrari contabile intre 51 – 75 repere: 350 lei / luna;
- ONG-uri/ fundatii, asociatii si federatii non profit cu inregistrari contabile intre 76 – 100 repere: 400 lei / luna;
- Servicii contabilitate O.N.G.-uri, fundatii, asociatii si federatii non profit cu inregistrari contabile intre 101 – 150 repere: 500 lei / luna;
Pentru tarifele exacte de contabilitate asociatii nonprofit, fundatii, federatii / ONG – uri, va rugam sa luati legatura cu noi si vom fi bucurori sa va punem la dispozitie o oferta personalizata.
Garantam servicii de calitate, corecte si complete, care vor aduce un plus de valoare activitatii pe care o desfasurati.