250,00 lei

  • Contabilitate O.N.G. efectuata de o firma cu experienta

  • Posibilitate de infiintare O.N.G.

  • Suntem in Bucuresti

Descriere

Alegeti cu incredere serviciul de contabilitate O.N.G. – fundatii si asociatii nonprofit

Care sunt costurile

Pentru contabilitate O.N.G. – fundatii si asociatii nonprofit veti avea de achitat in functie de volumul de operatiuni contabile:

Ce servicii sunt incluse

Va recomandam sa aduceti documentele pentru contabilitate O.N.G. – fundatii si asociatii nonprofit in primele 5 zile ale lunii.

Puteti beneficia de serviciul de salarizare personal impreuna cu cel de contabilitate O.N.G. – fundatii si asociatii nonprofit

Pentru evidenta contabila a salariatilor onorariile pornesc de la 50 de lei/luna si beneficiati de urmatoarele:

Va oferim si infiintarea unei firme noi

Daca doriti sa fiti antreprenor si intr-o alta companie, va ajutam cu infiintarea acesteia:

Contactati-ne si ne vom ocupa cat mai repede de procesul de contabilitate O.N.G. – fundatii si asociatii nonprofit

Contati pe experienta noastra in serviciile de contabilitate O.N.G. – fundatii si asociatii nonprofit

ONG-urile, asociatiile, fundatiile si federatiile nonprofit sunt entitati speciale, cu o reglementare legislativa aparte si cateva particularitati deosebite fata de celelalte forme juridice cunoscute (SA, SRL, PFA). Daca sunteti fondatorul sau administratorul unei fundatii, asociatii sau federatii nonprofit, noi va putem ajuta cu serviciul de contabilitate O.N.G. in mod corespunzator.

Avem experienta in contabilitate O.N.G, asociatii, fundatii si federatii nonprofit, asa ca va puteti baza pe noi pentru servicii profesioniste, calitative, transparente si accesibile.

Ce este un ONG?

O organizatie neguvernamentala este o entitate formata din persoane fizice sau juridice care desfasoara niste activitati in interes general sau pentru colectivitati mai mari. Este independenta de Guvern, insa poate primi finantare de la Guvern (partial sau integral).

In Romania, multe ONG-uri activeaza in domenii precum cultura, sanatate, arta, sport, servicii sociale, educatie, protectia mediului, cercetare etc.

ONG-urile pot avea trei forme: asociatia, fundatia si federatia.

Ce este o asociatie?

O asociatie este o organizatie de cel putin 3 persoane, cu un patrimoniu mai mic decat cel al unei fundatii (cel putin 1 salariu minim pe economie). Asociatia trebuie sa aiba un domeniu principal de activitate, o denumire unica, un statut si un sediu social.

Ce este o fundatie?

Fundatia poate fi reprezentata de una sau doua persoane, care au agreat sa se uneasca in baza unui act juridic, pentru un scop de interes general ori comunitar. Patrimoniul sau initial este de minim 10 ori salariul brut minim pe economie (cu anumite exceptii, cum ar fi fundatiile care colecteaza fonduri pentru fundatii sau asociatii ori anumite programe, in acest caz valoarea fiind de 2 salarii brute minime pe economie).ONG-urile nu sunt obligate sa se inregistreze la Registrul Comertului, ci doar la Judecatorie, in baza unui Act Constitutiv autentificat notarial.Spre deosebire de un SRL sau un PFA, un ONG are avantajul modului de impozitare si a surselor de finantare.

Ce este o federatie?

Conform O.G.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii:

Articolul 35

(1) Doua sau mai multe asociații sau fundații se pot constitui în federație.
(2) Federațiile dobândesc personalitate juridică proprie și funcționează în condițiile prevăzute de prezenta ordonanța pentru asociațiile fără scop patrimonial, condiții care li se aplica în mod corespunzător, cu excepțiile stabilite în prezentul capitol.
(3) Cererea de înscriere se soluționează de tribunalul în circumscripția căruia federația urmează să își aibă sediul.

Articolul 36

(1) Federația devine persoana juridică din momentul înscrierii sale în Registrul federațiilor aflat la grefa tribunalului prevăzut la art. 35 alin. (3).
(2) Asociațiile sau fundațiile care constituie o federație își păstrează propria personalitate juridică, inclusiv propriul patrimoniu.

Caracteristici contabilitate O.N.G.

In general, orice afacere desfasoara activitati economice cu un scop bine definit: acela de a obtine profit. Dar, exista unele organizatii infiintate in mod special, pentru a oferi servicii membrilor sai si publicului larg, fara a urmari ca prim scop profitul.

Administratorii acestor ONG-uri si fundatii sunt pe deplin responsabili in fata membrilor si a publicului. Prin urmare, contabilitatea pentru un ONG, o fundatie,  o asociatie sau o federatie nonprofit devine o necesitate. Cateva exemple de astfel de ONG-uri pot fi institutiile de caritate, organizatiile religioase, cluburile, institutiile de invatamant, sindicatele si altele.

Cu alte cuvinte, ONG-urile, fundatiile, asociatiile si federatiile nonprofit sunt infiintate pentru bunastarea societatii sau pentru promovarea artei si culturii in societate. De obicei sunt infiintate ca institutii de caritate si ofera diferite servicii in folosul comunitatii, iar administratorii sunt cei care gestioneaza functionarea lor.

Pentru indeplinirea obiectivelor, ONG-urile aduna fonduri de la membrii sai, dar si de la publicul larg. In general, aceste forme infiintate fara urmarirea de profit nu produc, nu cumpara si nici nu vand bunuri.

Caracteristicile ONG-urilor, fundatiilor, asociatiilor si federatiilor non-profit

O asociatie este o entitate ce urmareste indeplinirea unui obiectiv de interes general, nepatrimonial.

Ce presupune evidenta contabila a ONG-urilor, fundatiilor, asociatiilor si federatiilor nonprofit?

Cautati o firma buna de contabilitate O.N.G.-uri? Contactati-ne pe noi.

Avem experienta in contabilitatea Organizatiilor neguvernamentale si cunoastem foarte bine legislatia in domeniu, procedurile de urmat, particularitatile de contabilitate. 

Contabilitate O.N.G. – de ce este importanta?

Prin natura lor si cadrul legislativ caruia i se supun, organizatiile non-profit nu tranzactioneaza bunuri si nici nu furnizeaza servciii cu scopul de a obtine profit. Cu toate acestea, ONG-urile sunt obligate sa tina evidenta veniturilor, cheltuielilor, activelor si pasivelor.

Sursa lor principala de venit o reprezinta donatiile, iar acestea trebuie inregistrate in mod corespunzator in contabilitate. Ele pot primi aceste donatii atat in numerar cat si in contul bancar.

ONG-urile trebuie sa tina o buna contabilitate a documentelor pentru membrii sai, pentru donatori si cei care le distribuie venituri. Apoi, contabilitatea ONG-urilor este importanta si din punct de vedere legal pentru ca permite autoritatilor sa pastreze un control adecvat asupra subventiilor care s-ar putea oferi in anumite conditii.

In plus, o contabilitate adecvata pentru un ONG, o fundatie, asociatie sau federatie nonprofit, reduce riscul de frauda, infractiuni si coruptie. In afara de registrele obisnuite pe care trebuie sa le mentinta, un ONG trebuie sa tina si evidenta stocurilor (cu o evidenta completa a tuturor mijloacelor fixe si consumabile).

Organizatiile nonprofit, federatiile, asociatiile si fundatiile, trebuie sa pregateasca conturile finale sau o serie de situatii financiare la sfarsitul anului contabil, conform principiilor contabile:

De aceea, colaborarea cu un contabil bun, cu experienta in contabilitate federatii, fundatii si asociatii nonprofit, adica ONG, este esentiala.

Rezolvati acum cu serviciile de contabilitate fundatii, asociatii si federatii nonprofit.

Angajati-ne pe noi si va vom ajuta sa tineti evidenta corecta si organizata a tuturor documentelor contabile.

Suntem experti contabili

Particularitati ale contabilitatii pentru ONG-uri, fundatii, asociatii si federatii non profit

Impozitul pe profit

Avand in vedere ca ONG-urile, federatiile, asociatiile si fundatiile, nu urmaresc cresterea profitului, legea prevede reguli speciale de impozitare pentru aceste forme.

Astfel, atunci cand se calculeaza rezultatul fiscal, exista mai multe tipuri de venituri care sunt catalogate ca fiind neimpozabile. Un contabil cu experienta va sti foarte bine cum sa incadreze aceste venituri, cu respectarea legii si oferind astfel beneficii pentru ONG / fundatie / asociatie / federatie nonprofit.

Iata de exemplu cateva venituri neimpozabile pentru un ONG Bucuresti:

In plus, la calculul rezultatului fiscal sunt neimpozabile si alte venituri incasate, pana la pragul in lei a 15000 de euro, intr-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din totalul veniturilor neimpozabile.

ONG-urile, federatiile, fundatiile si asociatiile nonprofit trebuie sa depuna Declaratia privind impozitul pe profit (Declaratia 101, cu venituri neimpozabile si cheltuieli nedeductibile), iar un contabil o sa va ajute in acest sens.

Cheltuieli ONG-uri

Firma noastra de contabilitate fundatii, asocitatii si federatii non profit si ONG-uri Bucuresti va tine evidenta cheltuielilor entitatii pe care ati fondat-o sau pe care o administrati, in functie de natura lor.

Iata ce cheltuieli poate avea un ONG:

a) cheltuieli de exploatare

b) cheltuieli financiare

c) cheltuieli extraordinare

In afara de acestea, vom evidentia diferit in contabilitate fundatii / asociatii / federatii non profit / ONG-uri:

Exista foarte multe lucruri speciale care pot sa apara in contabilitatea unui ONG, in ceea ce priveste inregistrarea si repartizarea corecta a cheltuielilor. Acesta este unul din cele mai bune motive pentru care ONG-urile ar trebui sa lucreze cu o firma de contabilitate foarte buna, cu experienta si intotdeauna la curent cu ultimele schimbari legislative care vizeaza activitatea ONG-urilor.

Aveti un ONG si acum cautati o firma de contabilitate Bucuresti? Fie ca sunteti la inceput de drum, fie ca doriti o alta firma de contabilitate, merita sa luati legatura cu noi. Oferim preturi avantajoase, lucram profesionist si comunicam foarte bine cu toti clientii nostri. Contactati-ne azi pentru contabilitate O.N.G. Bucuresti.

Alte obligatii declarative pentru ONG-uri, federatii, fundatii si asociatii non profit

In functie de activitatea desfasurata, de relatiile contractuale si specificul fiecarui ONG, asociatii, fundatii si federatii non-profit, aveti obligatia de a face si a depune anumite Declaratii. Un contabil va poate ajuta in acest sens, va poate indruma cu toate obligatiile declarative pe care le aveti, va poate oferi explicatii suplimentare, poate redacta si depunde pentru dumneavoastra aceste declaratii obligatorii, va poate informa ori de cate ori este cazul cu privire la eventualele modificari legislative referitoare la acestea.

Iata cele mai comune declaratii pentru ONG-uri, asociatii, fundatii si federatii non profit (cu mentiunea ca nu toate sunt obligatorii pentru orice entitate, iar un contabil va va putea ajuta in acest sens).

Contabilitatea unei asociatii non profit pare prea complicata? Apelati la experti contabili. Firma noastra de contabilitate federatii, fundatii, ONG si asociatii nonprofit Bucuresti va ofera tarife accesibile si servicii de cea mai buna calitate.

De ce sa ne alegeti pe noi pentru contabilitate asociatii, federatii, fundatii nonprofit, ONG Bucuresti?

Servicii competitive pentru contabilitate asociatii nonprofit, ONG, federatii si fundatii, in Bucuresti.

Alegeti sa lucrati cu cei mai buni!

Preturi contabilitate O.N.G., fundatii, asociatii si federatii non profit Bucuresti

Lucram cu tarife rezonabile pentru servicii contabilitate ONG, fundatii, asociatii si federatii nonprofit. Pentru ca in realitate fiecare entitate este diferita, tarifele pot fi usor modificate fata de cele orientative notate mai jos.

Pentru tarifele exacte de contabilitate asociatii nonprofit, fundatii, federatii / ONG – uri, va rugam sa luati legatura cu noi si vom fi bucurori sa va punem la dispozitie o oferta personalizata.

Garantam servicii de calitate, corecte si complete, care vor aduce un plus de valoare activitatii pe care o desfasurati.