Descriere
Alegeti cu incredere serviciul de infiintare I.I. – Intreprindere individuala
Care este costul total
Pentru infiintare I.I. – Intreprindere individuala veti achita doar:
✓ 300 de lei + TVA (onorariu)
✓ 200 de lei + TVA (notariat)
Cat dureaza operatiunea de infiintare I.I.
In doar 4 zile lucratoare puteti avea propria intreprindere individuala
De ce acte aveti nevoie
Carte de identitate, documentul din care sa reiasa ca aveti dreptul sa gazduiti sediul social (act de proprietate, contract de inchiriere etc.) si dovada calificarii pentru codul CAEN ales.
Daca nu aveti unde gazdui sediul social, va putem pune la dispozitie acest serviciu, in baza unui onorariu atractiv.
Va putem oferi si contabilitatea
Suntem un partener de lunga durata si va ajutam si cu serviciile de contabilitate I.I., astfel incat sa va concentrati cat mai mult mult asupra activitatii, lasand actele in grija noastra.
Costurile pornesc de la doar 200 de lei + TVA / luna, fiind atractive pentru intreprinderile individuale din Bucuresti.
Contactati-ne si ne vom ocupa cat mai repede de infiintarea intreprinderii individuale
Informatii introductive cu privire la serviciile de inregistrare intreprindere individuala
Intreprinderile individuale sunt societati prin intermediul carora se pot desfasura foarte multe activitati profesionale, in diferite domenii.
I.I.-urile au o forma de organizare diferita fata de celelalte societati cunoscute cu precadere in lumea antreprenoriatului si a activitatilor profesionale (SRL, SA), precum si o serie de avantaje. Ca orice forma de organizare, procesul de infiintare intreprindere individuala poate fi unul anevoios in lipsa unei analize atente si a cunoasterii particularitatilor acestora, dar si a dezavantajelor.
Insa, va asiguram ca, prin intermediul companiei noastre puteti beneficia de consiliere infiintare I.I si de intreg ajutorul necesar pentru inregistrare intreprindere individuala rapid si fara costuri mari.
Ce este o intreprindere individuala?
Inainte de infiintarea unei forme legale pentru inregistrarea la Registrul Comertului este foarte important sa analizati cu precizie tipurile de societati fizice si juridice din care puteti alege. Cunoasterea acestora va permite sa le raportati la nevoile proprii, astfel incat sa faceti cea mai buna alegere si sa luati decizia de a infiinta o forma de activitate corespunzatoare.
Pe langa societatile mai cunoscute, precum SRL, SC, PFA, exista si posibilitatea de infiintare intreprinderi individuale sau infiintare I.I. (acronimul prescurtat utilizat pentru aceste societati).
Intreprinderea individuala este o societate care atesta desfasurarea unor activitati economice realizate de catre persoanele fizice. I.I. se inregistreaza la Registrul Comertului si isi poate parcurge ciclul de activitate raportandu-se la temeiul legal aflat in vigoare.
Caracteristicile intreprinderilor individuale
Intreprinderile individuale au la randul lor o serie de caracteristici bine definite si, spre deosebire de acele forme de intreprinderi care se pot adresa grupurilor sau familiilor, respectiv intreprinderi familiale, aceste forme de societati pot fi detinute si administrate de catre o persoana.
Exista totusi o serie de caracteristici specifice cu privire la acestea, de care trebuie sa tineti cont atunci cand doriti sa parcurgeti toate demersurile necesare pentru infiintare intreprindere individuala.
Iata care sunt principalele caracteristici ale intreprinderilor individuale:
🔹 Intreprindere condusa si organizata de o persoana fizica;
🔹 Intreprindere cu un numar total de 8 angajati;
🔹 Forma de activitate profesionala inregistrata ce necesita o forma de contabilitate primara, simpla;
🔹 Activitate inregistrata la Registrul Comertului careia i se pot atribui cele mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN;
🔹 Intreprindere ce poate fi concesionata mai departe unor alte persoane, cu gestionarea aferenta.
De ce merita sa infiintati o intreprindere individuala?
Accesul la o viata decenta si la afirmarea statutului dumneavoastra pe piata muncii, intr-un context care impune deschiderea si derularea unei afaceri, se poate realiza doar prin crearea unei societati legale, cu inregistrarea acesteia la institutiile competente ale statului, respectiv la ANAF si la Registrul Comertului. Indiferent ca optati pentru infiintare service auto, infiintare agentie imobiliara sau oricare alt domeniu de activitate, trebuie sa aveti o forma juridica de organizare a afacerii.
Exista foarte multe motive pentru care sa optati pentru infiintare I.I, printre care si acest aspect mentionat anterior. Totodata, intreprinderile individuale ofera numeroase avantaje afacerilor mici si/sau celor aflate la inceput de drum, precum si celor care nu au posibilitatea de a infiinta o forma juridica de tipul SC sau SRL.
Infiintarea si organizarea intreprinderilor individuale este de o complexitate nu foarte mare, la fel ca si contabilitatea si gestiunea acestora, astfel incat pot facilita demersurile necesare pentru inregistrare I.I si pentru activarea dumneavoastra sub forma legala, intr-un anumit domeniu.
De asemenea, cu privire la serviciile de inregistrare intreprindere individuala, putem afirma ca intregul proces este unul simplu si ca, de exemplu, o astfel de societate poate lua fiinta chiar si in spatiul dumneavoastra de locuit, putand sa va desfasurati acolo activitatea profesionala. Desigur, exista doar anumite domenii pentru care infiintarea intreprinderilor individuale este posibila si care pot functiona in acest fel.
Sunteti in cautarea unui ajutor specializat pentru infiintare I.I. in Bucuresti?
Va punem la dispozitie o echipa de specialisti care parcurg cu succes toate demersurile necesare, in locul dumneavoastra, pentru a va oferi sansa de a demara propria afacere intr-un timp cat mai scurt.
Avantajele si dezavantajele intreprinderilor individuale
Ca si alte societati, aceste forme de organizare detin atat avantaje, cat si dezavantaje. Iar aceste aspecte sunt extrem de importante pentru a putea stabili cu exactitate ca sunteti pe drumul cel bun alegand sa infiintati o intreprindere individuala.
Avantajele I.I
Prin intermediul unei intreprinderi I.I puteti sa:
✓ Deschideti o societate care sa detina unul din cele 10 obiecte de activitate care sunt prevazute in CAEN – Clasificarea Activitatilor in Economia Nationala, aspect ce ofera o posibilitate larga de personalizare a afacerii spre deosebire de alte entitati;
✓ Puteti colabora cu pana la 8 salariati, un numar optim pentru o activitate a carui profil de lucru poate fi relativ complex, dar nu la fel de elaborat precum in cazul SRL-urilor, SRL-D-urilor si SA-urilor;
✓ Solicitand infiintare I.I veti deveni titularul exclusiv al afacerii si forma de infiintare a unei forme juridice de acest tip va permite inclusiv sa aduceti contributii companiei drept angajat platit, dar si sa deveniti salariat cu acte in regula in cazul colaborarii cu o firma de profil similar;
✓ Necesita plata contributiilor sociale ca orice alta societate, intr-un cuantum optim, in baza veniturilor si a cheltuielilor obtinute, oferind o serie de drepturi unitare – dreptul la sanatate si la servicii medicale gratuite, la pensie si somaj;
✓ Intreprinderile individuale pot fi gestionate eficient din punct de vedere contabil, de catre titularul afacerii, in cazul in care acesta detine notiunile necesare si are posibilitatea de a realiza o contabilitate primara si simpla;
✓ Aceasta forma de societate poate fi transformata intr-o mostenire de familie;
✓ Prevede costuri si eforturi mici pentru infiintare I.I;
✓ Numarul documentelor si a aprobarilor necesare este foarte mic;
✓ Infiintarea companiei si procesul de inregistrare intreprindere individuala se realizeaza intr-un timp scurt, aprobarile fiind oferite in general, in cateva zile.
Dezavantajele I.I
De asemenea, intreprinderile individuale au din pacate si o serie de dezavantaje, asa cum este firesc, printre care se regasesc:
Numele companiei nu poate fi personalizat intru totul dupa dorintele si la decizia titularului;
La conducerea intreprinderii individuale titularul are si o serie de drepturi, dar si obligatiuni. De exemplu, in cazul societatilor tip intreprinderi individuale care intampina o sere de indatoriri, acestea sunt transferate in dreptul bugetului personal in cazul in care creantele nu pot fi acoperite de exploatarea intreprinderii;
Creantele pot fi transferate inclusiv catre mostenitorul legal atunci cand aceesta intreprinderea face obiectul unei concesiuni;
Infiintarea intreprinderii necesita aprobarea vecinilor si a asociatiei de proprietari astfel ca infiintarea nu poate avea loc in lipsa acestora;
Necesita depunerea unor declaratii lunare si anuale la unitatea centrala a statului, care atesta circuitul incasarilor si al cheltuielilor, lucru ce poate deveni anevoios pentru o persoana ce nu dispune de cunostinte minime de contabilitate si care poate ingreuna functionarea si gestionarea companiei, fiind necesata angajarea unui contabil sau externalizarea acestui serviciu (lucru care nu este obligatoriu).
Ce aspecte trebuie sa cunoasteti inainte de a infiinta o intreprindere individuala?
Intreprinderile individuale sunt o forma de organizare cu si despre societati infiintate de catre persoane fizice, care ofera detinatorilor o mare flexibilitate cu privire la viata profesionala. Trebuie sa stiti ca, daca sunteti in prezent angajatul unei firme si doriti sa infiintati o firma cu pasi mici si cu un buget redus, procesul de infiintare I.I. este optiune viabila pentru dumneavoastra.
Acest tip de societate va permite in continuare sa incasati un salariu constant si fix sau variabil, care sa sustina nevoile de trai, dar in acelasi timp va ofera si posibilitatea de a va descoperi abilitatile in materie de antreprenoriat, fara a compromite stabilitatea financiara. Astfel, in cazul in care aveti temeri ca afacerea nu va merge corespunzator, infiintarea unei intreprinderi individuale va ofera intreg sprijinul necesar pentru asigurarea echilibrului de ansamblu.
Insa, nu trebuie sa omiteti si faptul ca, desi este o forma de societate extrem de flexibila si usor de infiintat, la care sunt necesare un numar redus de documente si implicatii, gestiunea acesteia trebuie sa fie realizata cu simt de raspunde pentru a preveni aparitia si acumularea unor datorii care s-ar putea reflecta asupra castigurilor curente provenite din alte surse.
De asemenea, trebuie sa stiti ca nu e necesar sa deschideti o afacere cu obligativitatea unui partener sau cu un buget de start foarte ridicat, asa cum este necesar de exemplu, in cazul societatilor de tip juridic.
Va atragem atentia sa analizati cu precizie si domeniile care sunt aprobate pentru inregistrare I.I. pentru a avea certitudinea ca deschiderea unei astfel de firme este posibila in baza profilului de activitate dorit.
Va punem la dispozitie intregul suport necesar pentru contabilitate intreprindere individuala si inregistrare I.I. in Bucuresti la un pret accesibil.
Cine poate infiinta o intreprindere individuala?
Intreprinderile individuale pot fi infiintate de catre orice persoana fizica care doreste sa-si transforme pasiunile sau o serie de activitati individuale, in norme de venit.
Bineinteles, procesul de infiintare I.I. poate fi realizat de catre persoanele care indeplinesc limita de varsta legala de 18 ani.
Trebuie sa aveti totodata in vedere ca, in acelasi timp, pentru ca sa primiti toate acordurile necesare in depunerea actelor de inregistrare intreprindere individuala Bucuresti mai este necesar si sa dovediti ca detineti calificarea sau specializarea aferenta codului CAEN cu privire la activitatea ce urmeaza a fi inregistrata. Cu toate acestea, exista situatii, precum optiunea de infiintare firma magazin online, in care nu este nevoie de a prezenta o anumita specializare autorizata de institutiile de stat.
Cat dureaza infiintarea unei intreprinderi individuale?
Spre deosebire de alte forme de activitate a caror infiintare poate depasi chiar si 30 zile, procesul de infiintare I.I. poate fi finalizat intr-o perioada scurta de doar 4 zile atata timp cat dosarul de inregistrare este realizat in mod corespunzator si cuprinde toate informatiile si documentele necesare. De asemenea, ideal este sa analizati prevederile din Ordonanta nr. 44/2008 pentru a va asigura ca sediul la care doriti sa desfasurati activitatea se conformeaza prevederilor legale si ca nu veti preintampina probleme la inregistrare I.I.
Care sunt documentele necesare la infiintarea unei intreprinderi individuale?
La baza inregistrarii unei intreprinderi individuale Bucuresti si nu numai, se afla o serie de 7 documente principale si 4 documente auxiliare optionale, ce pot fi necesare doar in anumite circumstante.
Printre documentele obligatorii se regasesc:
➡ O cerere de inregistrare;
➡ Documentul de inregistrare fiscala denumit si Anexa 1;
➡ Documentul personal de identitate sau echivalentul acestuia, in original si copie;
➡ O declaratie pe propria raspundere care atesta ca nu se realizeaza o activitate la locatia la care va fi inregistrata intreprinderea individuala sau activitati auxiliare;
➡ O declaratie care confirma faptul ca sunt indeplinite toate conditiile stabilite de catre mediul de sanatate, protectia muncii si sanatatea mediului inconjurator si ca nu vor exista prejudicii din acest punct de vedere;
➡ Semnatura in specimen;
➡ Documentele referitoare la spatiul care va deservi drept sediu de lucru;
➡ Optional – aviz de la asociatia de proprietari, acordul scris al partenerului de viata in ceea ce priveste utilizarea spatiului comun drept sediu al activitatii profesionale in cazul intreprinderii individuale, documentele ce atesta pregatirea profesionala.
Intreprindere individuala versus SRL
Intre cele doua tipuri de societati exista diferente majore. De exemplu, pentru a deschide un SRL este necesar sa detineti un capital social (1 leu / asociat), iar profitul realizat nu poate fi utilizat in mod direct in folos propriu. Mai intai trebuie fiscalizat pentru a se elibera dividende, urmand ca apoi sa va puteti bucura de castigurile realizate.
Totodata, pentru a putea infiinta o societate de acest tip este necesar sa deveniti entitate juridica, lucru ce impune sa va dedicati intru totul firmei dumneavoastra si sa aveti un numar mai mare de asociati si / sau angajati. Daca doriti sa deschideti o firma cu finantare din partea altei persoane, in acest caz este necesar sa aveti un partener cu care va trebui sa impartiti atat responsabilitatile, cat si profitul. Iar fiecare activitate a companiei va trebui manageriata de catre personal calificat, cu precadere in ceea ce priveste contabilitatea. Infiintarea unei intreprinderi individuale poate fi considerata din acest punct de vedere un proces mult mai simplu si lipsit de complicatii.
Intreprindere induviduala versus PFA
Deseori se face confuzie intre infiintare I.I si infiintare PFA, pentru ca ambele societati se adreseaza persoanelor fizice care doresc sa-si creeze propria forma legala de lucru.
Insa, daca in cazul intreprinderilor poti avea pana la 8 angajati, pentru PFA numarul maxim permis este de 3 angajati. De asemenea, PFA ofera posibilitatea de a derula unul din cele 5 domenii CAEN disponibile, in loc de dublu activitatilor posibile in cazul intreprinderilor individuale. Trebuie mentionat ca PFA-urile sunt desfiintate o data cu decesul titularului si nu pot fi mostenite.
Nu stiti ce forma de societate vi se potriveste cel mai bine? Apelati-ne chiar acum si va vom pune in legatura cu personal calificat.