550,00 lei + TVA

  • Deschidere cabinet medical individual de experti contabili

  • Posibilitate de infiintare gratuita a C.M.I.-ului

  • Suntem in Bucuresti

 lei
Categorie:

Descriere

Alegeti cu incredere serviciul de infiintare C.M.I. – Cabinet medical individual

Care este costul total

Pentru infiintare C.M.I. – Cabinet medical individual veti achita doar:
550 de lei + TVA (onorariu)
128 lei + TVA (taxa Registrul Comertului)
200 de lei + TVA (notariat)

Cat dureaza operatiunea de infiintare C.M.I.

In doar 4 zile lucratoare puteti avea propriul cabinet medical individual

De ce acte aveti nevoie

Carte de identitate, documentul din care sa reiasa ca aveti dreptul sa folositi spatiul în care urmează să funcționeze cabinetul medical (act de proprietate, contract de inchiriere etc.) si autorizatia de libera practica a medicului titular.

Daca nu aveti unde gazdui sediul social, va putem pune la dispozitie acest serviciu, in baza unui onorariu atractiv.

Va putem oferi si contabilitatea

Suntem un partener de lunga durata si va ajutam si cu serviciile de contabilitate pentru C.M.I., astfel incat sa va concentrati cat mai mult mult asupra activitatii, lasand actele in grija noastra.

Costurile pornesc de la doar 250 de lei + TVA / luna, fiind atractive pentru firmele din Bucuresti.

Contactati-ne si ne vom ocupa cat mai repede de infiintarea S.R.L.-ului dumneavoastra

Infiintare C.M.I. in Bucuresti

Deschiderea unui cabinet medical este o optiune des intalnita pentru profesionistii din domeniul medical. Odata cu demersurile necesare pentru infiintare C.M.I. si inregistrare CMI veti pune si bazele solide unei cariere in antreprenoriat.

Astfel, o cariera in domeniul medical din postura unui antreprenor se va dovedi a fi o alegere ambitioasa care, in acelasi timp, va poate oferi numeroase satisfactii atunci cand este deprinsa pas cu pas.

Contribuim la transformarea viselor dumneavoastra in realitate, punandu-va la dispozitie intreg sprijinul dorit in procedura de infiintare cabinet medical individual. La noi veti gasi intotdeauna personal specializat pe demersurile necesare in vederea functionarii unui cabinet, asa ca ne puteti apela cu incredere.

Ce inseamna cabinet medical individual?

Prin cabinet medical individual (prescurtat CMI), tot mai des utilizat in zilele noastre, se intelege acea institutie medicala condusa de catre o persoana autorizata in vederea indeplinirii functiilor medicale ce indeplinesc scopul de infiintare C.M.I.

Cabinetele medicale individuale pot fi conduse de catre persoane fizice cu titulatura de medic sau de alti profesionisti in domeniul medical.

O astfel de institutie medicala ofera posibilitatea intreprinzatorului sa efectueze o serie de proceduri de specialitate in mod direct, dar activitatea de lucru se poate desfasura si prin intermediul unor colaboratori sau a unor angajati.

Desigur, serviciul de infiintare C.M.I. este doar una dintre posibilitatile pe care un medic le poate alege la infiintarea unui cabinet, fiind disponibile mai multe forme legale ce le ofera posibilitatea de a practica cu succes meseria de medic, in propriul cabinet.

De ce aveti nevoie pentru infiintare cabinet medical?

Procesul de infiintare C.M.I. poate fi anevoios pentru persoanele aflate la inceput de drum in afaceri sau pentru medicii care fac trecerea de la viata de salariat, la cea de antreprenor.

Pe langa documentele care atesta insusirea cunostintelor medicale corespunzatoare in raport cu scopul viitorului cabinet, va fi necesara si inchirierea sau achizitia unui spatiu de lucru, realizarea unor contracte cu potentialii colaboratori si/sau angajati (acolo unde este cazul), contract de salubrizare, contract privind furnizarea materiei prime etc.

Astfel, pe langa materia prima necesara pentru practica propriu-zisa, aveti nevoie de oameni care sa va ofere intreaga indrumare in vederea unei proceduri sigure de inregistrare cabinet medical individual.

Deschiderea si functionarea unui cabinet medical se bazeaza inclusiv pe o serie de reglementari aflate in vigoare prin Hotarari de Guvern si Ordonante, respectiv pe un flux de acte si bani, la care ar putea contribui un avocat, un contabil si alte persoane specializate pe necesitatile infiintarii si derularii unui cabinet.

Punem la dispozitia dumneavoastra consiliere de specialitate, servicii de infiintare si ajutor profesionist in gestionarea unei afaceri in domeniul medical, la preturi atractive. Contactati-ne acum!

De ce documente aveti nevoie pentru infiintare cabinet medical individual?

Dincolo de documentatia aferenta spatiului de lucru in care se va desfasura activitatea medicala si care va reprezenta locul de infiintare C.M.I., va fi necesar sa dispuneti si de o serie de avize necesare unei functionari legale, din partea DSP si a Asociatiei Medicilor.

Va prezentam in continuare ce trebuie sa detina dosarul in vederea infiintarii cabinetului medical individual.

Documentele Colegiul Medicilor

  Dovada spatiului de lucru in original si copie, indiferent de tipul acestuia;
  Schita cadastrala a spatiului de lucru, in original si copie;
  Dupa caz, acordul tertelor parti implicate, de exemplu, al Asociatei de Locatari in cazul in care veti desfasura activitatea profesionala in cadrul unei scari de bloc sau acordul Conducerii Intreprinderii, in cazul in care activitatea se va desfasura intr-o cladire de birouri in care se desfasoara alte activitati conexe si nu numai;
  Dovada dreptului de practica in domeniul aferent de infiintare C.M.I. si/sau autorizatia de practica libera, in original si copie;
  Cerere tip completata conform mentiunilor aferente, disponibila la Colegiul Medicilor;
  Plata taxelor de avizare si a cotizatiei medicale (fotocopii), in original si copie.
  Obtinerea avizului necesar pentru inregistrare CMI de la Colegiul Medicilor poate avea un termen cuprins intre 5-30 zile, in functie de modul solicitarii intreprinse si de corectitudinea dosarului depus.

Documente DSP

In vederea obtinerii dreptului de functionare in cadrul cabinetului individual este de asemenea necesar sa obtineti o serie de avize din partea Directiei de Sanatate Publica de care apartineti, lucru care contribuie la inregistrarea oficiala a cabinetului in Registrul Unic de Cabinete Medicale. Astfel, pentru a obtine avizul DSP-ului va fi necesar sa depuneti un dosar la sediul unitatii, alcatuit din urmatoarele documente:

  Cerere tip in original, completata si semnata;
  Dovada spatiului sub format de copie;
  Copie dupa autorizatie de libera practica;
  Certificatul de avizare eliberat de catre Colegiul Medicilor, in original.

Trebuie sa aveti in vedere ca legislatia este intr-o continua transformare. Asa ca, dosarele necesare in vederea obtinerii autorizatiilor de functionare si inregistrare pot suferi pe parcurs variate modificari.

Aveti nevoie de ajutor cu privire la procesul de infiintare si inregistrare cabinet medical individual Bucuresti? Va oferim posibilitatea de a economisi timp si bani prin intermediul expertilor nostri care sunt in permanenta la curent cu modificarile legislative, precum si cu procedurile de infiintare si inregistrare.

Suntem experti contabili.

Tipuri de cabinete medicale

Cabinetele medicale pot fi de mai multe tipuri si este esential sa stabiliti ce tip de cabinet vi se potriveste in functie de disponibilitati si nevoi, pentru a vedea pe mai departe care este procedura pe care trebuie sa o urmati, respectiv documentele si avizele necesare, in vederea infiintarii cabinetului.

Cabinete medicale individuale sau CMI

Aceste cabinete sunt in speta acele forme de cabinete la care face referire acest material si care sunt reprezentate de catre un titular medical specializat in domeniul de activitate in care isi va desfasura activitatea institutia ce urmeaza a fi inaugurata ulterior.

Cabinete medicale grupate

Cabinetele medicale grupate sunt acele societati individuale care se asociaza in vederea oferirii unei game mai complexe si mai vaste de servicii medicale, cu scop economic si social comun. Cabinetele grupate isi pastreaza individualitatea in raporturile tertiare, inclusiv cu posibilitatea pastrarii numelui si a functionarii la nevoie, sub un nume colectiv.

Cabinete medicale asociate

Cabinetele medicale asociate sunt similare cabinetelor medicale grupate si pot oferi o gama larga de servicii la nivel de grup, cat si la nivel individual.

Societate civila medicala

Societatea civila medicala este alcatuita din cel putin doi medici si poate cuprinde o categorie vasta de personal auxiliar colaborator, inclusiv angajati. Trebuie stiut ca, daca tipurile de cabinete mentionate anterior pot reprezenta o forma de societate juridica, in functie de tipul de infiintare ales, societatea civila medicala nu are statut juridic, dar necesita de asemenea parcurgerea unor proceduri si incheierea unor parteneriate prin contract de colaborare.

De asemenea, cabinetele medicale pot avea personalitate juridica sau nu si respectiv, pot fi derulate drept PFA, SC-uri sau sub forma unor intreprinderi individuale.

Nu stiti ce tip de cabinet vi se potriveste cel mai bine si care sunt procedurile de urmat?

Angajati-ne chiar acum pentru a stabili impreuna de ce forma de activitate aveti nevoie.

Cine poate infiinta un cabinet medical individual?

Orice persoana care detine drept medical de practica si care urmeaza a-si desfasura activitatea profesionala in cabinetul ce urmeaza a fi autorizat pentru activitatea propriu-zisa, poate demara procedura de infiintare C.M.I. si inregistrare C.M.I.

Astfel, activitatea intr-un cabinet medical individual poate fi desfasurata de catre viitori medici de familie, medici specialisti pe diferite segmente bine definite de activitate asupra carora beneficiaza de drept de practica (de exemplu stomatologi).

In functie de decizia dumneavoastra ca si titulari ai unei institutii medicale de acest tip, puteti decide ulterior daca doriti sa functionati exclusiv in regim individual sau sa va grupati, sa va asociati impreuna cu alte cabinete medicale individuale si nu numai.

Ce forma de societate este potrivita pentru infiintare cabinet medical individual?

Cu siguranta una dintre cele mai dificile decizii pe care va trebui sa le luati dincolo de stabilirea tipului de cabinet, e alegerea formei de societate – P.F.A., S.C., intreprindere individuala. Fiecare dintre acestea vine atat cu avantaje, cat si cu dezavantaje, din punct de vedere al numarului de membri, al activitatilor medicale conexe pe care le puteti derula in mod legal, cat si al implicatiilor financiare unde putem face referire la taxe si impozite.

Desigur, un alt lucru necesar spre a fi luat in considerare este si capitalul disponibil, numarul de angajati necesari, precum si usurinta in infiintarea dosarului pentru cabinetul medical.

In cazul in care sunteti la inceput de drum, infiintare C.M.I. Bucuresti poate fi una dintre cele mai simple optiuni, cu atat mai mult daca doriti sa oferiti o serie de servicii medicale simple, cu posibilitatea ulterioara de a va extinde activitatea, mai ales ca un astfel de cabinet va ofera suficiente avantaje.

Infiintare C.M.I. vs. infiintare P.F.A.

Desigur, ca medic puteti activa intr-un cabinet propriu inclusiv prin deschiderea unui P.F.A., asa cum sunt numeroase activitati profesionale desfasurate in mod individual de catre titularul care infiinteaza o afacere.

Amintim insa, ca ambele beneficiaza de avantaje si dezavantaje, asa ca trebuie sa analizati in detaliu particularitatile fiecarei forme de activitate.

Prin infiintare persoana fizica autorizata veti dispune de marele avantaj de a putea inscrie pana la 5 domenii de activitate in cazul cabinetului medical, conform prevederilor CAEN. Asta inseamna ca puteti derula si alte activitati pe langa profesia si/sau serviciul stabilit, de exemplu, sa sustineti seminarii, cursuri de formare etc. lucru pentru care nu veti fi autorizat in cazul in care veti opta pentru CMI unde va veti putea desfasura doar activitatea de baza propusa spre infiintare.

Un alt beneficiu pentru medicii care doresc sa-si faca un P.F.A. este si faptul ca acestia au posibilitatea de a fi salariati, dar si colaboratori cu alte institutii sau forme juridice.

Dincolo de faptul ca C.M.I. are propriile limitari, acesta vine si cu numeroase avantaje. De exemplu, daca doriti sa infiintati un cabinet medical printr-o procedura simpla si intr-un timp relativ scurt, aceasta este o alegere potrivita.

Sigur, nu veti putea intreprinde mai mult de activitatea aferenta si nu puteti avea mai multe puncte de lucru. Insa, aceast tip de cabinet medical necesita costuri foarte mici de intretinere pe termen lung, inclusiv costuri reduse pentru infiintare, iar gestionarea unei astfel de afaceri este de asemenea extrem de simpla, cu o contabilitate primara.

Un mare avantaj este faptul ca veti datora impozit pe venitul net obtinut (diferenta dintre incasari si cheltuieli), fata a plati dividende, dar si ca dispuneti de posibilitatea de a realiza o serie de parteneriate medicale eficiente, respectiv colaborari. Iar accesul cu Casa de Sanatate se poate face in mod direct, titularii beneficiind de sprijin in caz de malpraxis din partea Consiliului Medicilor.

Cat dureaza procedura de infiintare si inregistrare cabinet medical individual?

Avand in vedere simplitatea demersului de infiintare cabinet medical individual si respectiv, simplitatea implicatiilor necesare, procedura poate fi solutionata intr-un termen relativ scurt, insa nu se poate defini o perioada exacta dupa care cabinetul va putea functiona propriu-zis.

In anumite cazuri, un cabinet medical individual poate fi inregistrat chiar si dupa 4 luni, tinandu-se cont de timpulul necesar in vederea obtinerii avizelor de inregistrare, de programul de lucru al institutiilor si de rapiditatea cu care acestea proceseaza fiecare solicitare, de corectitudinea datelor si a documentelor dispuse la dosar etc.

Va asiguram ca, prin intermediul nostru, veti scurta intregul demers de obtinere a autorizatiilor si va veti putea vedea visul indeplinit, cu minim de efort.