300,00 lei

  • Obtinere numar / cod EORI in 1-2 zile lucratoare pentru persoane fizice si juridice

  • Este necesar importurilor (tranzactiilor din afara Uniunii Europene)

  • Suntem in Bucuresti

Descriere

Alegeti cu incredere serviciul de obtinere numar / cod EORI

Care este costul total

In total aveti de achitat doar 300 de lei.

Cat dureaza

Din momentul in care lansati comanda va vom oferi codul / numarul EORI in 1-2 zile lucratoare

De ce acte aveti nevoie pentru operatiunea de obtinere numar / cod EORI, daca aveti cetatenia romana / sediul in Romania

Persoana fizica

Persoana juridica

De ce acte aveti nevoie pentru operatiunea de obtinere numar / cod EORI, daca NU aveti cetatenia romana / sediul in Romania

Persoana fizica

Persoana juridica

Contactati-ne si ne vom ocupa cat mai repede de obtinere numar / cod EORI

Obtinere numar / cod EORI

Fie ca sunteti persoane fizice sau persoane juridice, daca va aflati in situatia in care derulati operatiuni vamale in Uniunea Europeana, codul/numarul EORI trebuie obtinut in vederea demararii acestor actiuni in mod legal si fara inconveniente. 

Pentru a inregistra acest cod unic de identificare va recomandam sa apelati la serviciile noastre pentru a il avea cat mai rapid, in asa fel incat sa puteti importa sau exporta diverse marfuri in cadrul statelor din Uniunea Europeana. Serviciul nostru de obtinere numar / cod EORI se desfasoara fara birocratie si timp pierdut, urmand sa va trimitem documentul direct pe email.

Daca nu v-ati mai confruntat pana acum cu astfel de proceduri sau daca nu doriti sa petreceti prea mult timp cu alcatuirea dosarului, puteti sa ne contactati si noi vom prelua aceasta parte. Deoarece beneficiem de experienta si de rezolvarea de situatii similare pentru sute de alti clienti, putem garanta faptul ca toata procedura va dura putin timp, iar dumneavoastra veti avea posibilitatea de a incepe activitatea – indiferent de statut: persoane fizice sau persoane juridice.

Ce este numarul EORI?

EORI sau Economic Operators Registration and Identification number (Numarul de Inregistrare si Identificare a Operatorilor Economici) reprezinta un cod unic pe care acele firme sau persoane fizice care fac operatiuni vamale in cadrul Uniunii Europene trebuie sa il obtina in vederea desfasurarii relatiei cu autoritatile vamale in mod corect si legal.

Practic, autoritatea vamala este cea care elibereaza acest numar care are loc de identificator pentru persoane fizice sau persoane juridice. Obiectivul acestui cod si scopul pentru care a fost introdus in legislatia Uniunii Europene este ca autoritatile sa aiba un control sporit asupra operatiunilor care se fac in cadrul UE, avand acces usor la toate datele de inregistrare ale acelor firme sau persoane fizice care realizeaza diverse importuri sau exporturi de marfuri.

Conform Regulamentului delegat al Comisiei (UE) 2015/2.446 din 28 iulie 2015 de completare a Regulamentului (UE) nr. 952/2013 al Parlamentului European si al Consiliului in ceea ce priveste normele detaliate ale anumitor dispozitii ale Codului vamal al Uniunii, definitia codului EORI este urmatoarea:

Numarul de inregistrare si de identificare a operatorilor economici” (numar EORI) inseamna un numar de identificare unic in teritoriul vamal al Uniunii, atribuit de o autoritate vamala unui operator economic sau unei alte persoane.

Cat costa serviciul de inregistrare numar EORI?

Beneficiati de tot profesionalismul si de toata expertiza noastra, iar costul final este de doar 300 de lei pentru indeplinirea tuturor procedurilor aferente obtinerii codului unic de identificare, indiferent de firme sau de statutul de persoane fizice sau juridice.

Cine trebuie sa obtina codul / numarul EORI?

Inainte de a vorbi despre procedura de obtinere numar EORI este relevant sa explicam cine trebuie sa inceapa pasii pentru obtinere cod EORI. Astfel, indiferent ca discutia este despre persoane fizice sau persoane juridice, orice operatori economici sau persoane care desfasora urmatoarele actiuni trebuie sa solicite numarul de identificare:

Codul unic EORI este valabil pentru operatiunile care vizeaza teritoriul Uniunii Europene – in mod exclusiv. Actele care trebuie prezentate pentru obtinere cod EORI sunt diferite in functie de solicitant, adica daca solicitantul este persoana fizica sau persoana juridica. Asadar, depinde de acest detaliu ce va contine dosarul, iar noi va stam la dispozitie cu toate detaliile pentru o procedura cat mai sigura si de scurta durata.

Cum va putem ajuta pentru a inregistra numarul EORI?

De foarte multe ori clientii ne solicita sprijinul pentru obtinere numar EORI, iar procedura este una foarte simpla care va va scuti de alcatuirea de dosare si de nedumeriri care pot sa apara cand este vorba despre birocratie.

Am ajutat foarte multi clienti – persoane fizice sau persoane juridice – cu procedura de obtinere cod EORI, asa ca cel mai bine ar fi sa va lasati pe mana expertilor pentru a va asigura ca aveti un numar unic de identificare, necesar pentru toate operatiunile vamale din cadrul Uniunii Europene, atat iesirea, cat si scoaterea de marfuri.

In primul rand e necesar sa ne contactati, sa ne spuneti ce tip de persoana reprezentati, fizica sau juridica, iar apoi va vom indica actele de care avem nevoie de la dumneavoastra (in copie). Lista cu documentele pentru inregistrare numar EORI o puteti regasi si mai jos.

Cat dureaza procesul de obtinere numar / cod EORI?

Codul EORI va ajunge la dumneavoastra in 1-2 zile lucratoare, acesta fiind un termen foarte scurt din punct de vedere birocratic. Va garantam faptul ca firma noastra proceseaza imediat dupa primire toate documentele necesare conform legii.

Contactati-ne pentru a intra in posesia numarului EORI cat mai rapid.

Unde ne aflam?

Compania noastra are sediul in Bucuresti, dar suntem deschisi la colaborari cu persoane fizice sau juridice de la nivel national sau international pentru solutionarea diverselor probleme care vizeaza chestiuni importante pentru firme sau pentru persoane fizice. Procedura de obtinere cod EORI poate sa fie una foarte simpla si accesibila pentru oricine, mai ales daca apelati la firme specializate, asta pentru a evita timpii lungi de asteptare sau chiar si respingerea dosarelor.

Ce documente trebuie sa ne trimiteti pentru obtinere numar / cod EORI?

In cazul in care ati aflat faptul ca trebuie sa demarati procedurile de obtinere numar EORI pentru persoane fizice sau pentru persoane juridice, in primul rand trebuie sa ne puneti la dispozitie o serie de documente, iar apoi noi ne vom ocupa de alcatuirea dosarului, de redactarea cererii in mod corect. Aceste acte sunt diferite de la persoane fizice la persoane juridice.

Documente numar EORI pentru persoane fizice cu domiciliul in Romania:

✔️ Carte de identitate

Documente numar EORI pentru persoane juridice cu sediul in Romania:

✔️ Certificatul de inregistrare eliberat de O.N.R.C. / documentele de înregistrare eliberate de autorităţile cu atribuţii în acest sens, in cazul celor care nu sunt operatori economici;
✔️ Actul constitutiv – doar pentru operatorii economici;
✔️ Certificatul de inregistrare TVA – doar daca firma este platitoare de TVA;
✔️ Documente din care sa rezulte adresa sediului social sau domiciliului fiscal actual – doar daca difera de cea din certificatul de inregistrare emis de O.N.R.C. sau de cea din certificatul de inregistrare in scopuri de TVA.

Documente numar EORI pentru persoane fizice care nu au cetatenia romana:

✔️ pasaportul sau permisul de sedere (fata + verso).

Documente numar EORI pentru persoane juridice cu sediul in afara Uniunii Europene:

✔️ Certificatul de inregistrare eliberat de autoritatile statului in care se afla sediul;
✔️ Certificatul de inregistrare TVA eliberat de unul din statele membre ale Uniunii Europene – doar daca firma este platitoare de TVA;
✔️ Documente din care sa rezulte adresa sediului social sau a domiciliului fiscal de la momentul inceperii procedurii de obtinere numar EORI, în original sau copie legalizată, mai noua de 6 luni – doar daca adresa difera fata de ce apare inscris in cele 2 certificate de mai sus.

De cand este valabil numarul EORI si unde se poate verifica autenticitatea acestuia?

Odata ce am indeplinit toate procedeele legale si codul EORI a ajuns la dumneavoastra, acesta este valabil si puteti efectua operatiuni vamale in cadrul Uniunii Europene – fara nicio problema, autoritatile avand acces la informatiile relevante legate de tranzactiile si transporturile facute.

Pe site-ul Comisiei Europene puteti verifica autenticitatea codului EORI. Interogarea este gratuita si o puteti realiza oricand doriti. Platforma de verificare este comuna pentru toate tarile Uniunii Europene.

Cum arata un cod EORI?

Legislatia din Romania prevede o diferenta in codurile EORI pentru persoane fizice si cele pentru persoane juridice.

Persoane juridice: RO + Cod Unic de Inregistrare (CUI) al firmei

Persoane fizice: RO + CNP (cod numeric personal)

Obtinere numar - cod EORI - model

Se poate desfasura activitatea fara codul EORI?

Asa cum am explicat in cuprinsul acestui material, pentru a putea efectua operatiuni vamale prin persoane fizice sau prin persoane juridice in cadrul Uniunii Europene – legislatia prevede obtinerea numarului EORI.

Daca nu demarati procedurile pentru a primi acest cod unic, nu veti putea sa scoateti marfuri din Uniunea Europeana sau sa le introduceti pe acest teritoriu, asa ca activitatea dumneavoastra va avea de suferit.

Ce se intampla in cazul in care nu efectuati procedura de obtinere numar / cod EORI?

Legislatia Uniunii Europene stipuleaza foarte clar faptul ca pentru efectuarea de operatiuni vamale ce presupun import/export de marfuri este nevoie de obtinere numar EORI pentru orice firme sau persoane fizice. Tocmai din acest motiv, in cazul in care nu demarati procedurile pentru a obtine acest Numarul de Inregistrare si Identificare a Operatorilor Economici, nu veti putea face importurile sau exporturile asa cum prevede Legea 86/2006 privind Codul Vamal al Romaniei.

In primul rand, fara un cod de identificare EORI, autoritatile vamale nu vor avea acces la datele privitoare la un anumit transport si acesta va fi blocat la un moment dat. Asadar, este imposibil sa importati sau sa exportati marfuri in si din Uniunea Europeana fara aceasta metoda de identificare.

De asemenea, exista situatii in care autoritatile vamale pot sa invalideze un cod de identificare, chiar daca ati urmat toti pasii de obtinere numar EORI. Astfel de situatii sunt intr-adevar exceptionale, insa se pot intampla. Spre exemplu, daca autoritatile vamale descopera faptul ca persoana care s-a inregistrat (fizica sau juridica) si-a incetat activitatile care necesita aceasta inregistrare, numarul EORI se anuleaza.

Daca au loc astfel de evenimente si autoritatea vamala decide invalidarea unui numar de inregistrare unic EORI, solicitantul sau persoana fizica sau juridica in cauza primeste o notificare, in urma caruia poate sa faca anumite actiuni. Pentru asta, va invitam sa ne contactati pentru a va ajuta sa obtineti acest cod deosebit de important pentru export/import de marfuri in Uniunea Europeana.

Reglementari legislative: conditii de import/export marfuri in cadrul Uniunii Europene

Cadrul legal care reglementeaza modalitatile prin care operatorii economici sau persoanele fizice pot sa realizeze operatiuni vamale in cadrul Uniunii Europene se regaseste in Regulamentul Uniunii Europene nr. 952/2013 al Parlamentului European si al Consiliului din 9 octombrie 2013 de stabilire a Codului vamal al Uniunii, iar la nivel national dispunem de Normele tehnice privind inregistrarea in scopuri vamale a operatorilor economici si altor persoane.

Vorbim aici despre zeci de pagini in care limbajul este unul destul de complex si greu de inteles pentru cei care nu cunosc anumiti termeni juridici, asa ca nu e nevoie sa incepeti sa cititi. Motivul este simplu: noi cunoastem deja toate aceste legi si ghiduri, avem experienta cu sute de clienti pentru care am obtinut codul unic EORI, iar toate aceste cunostinte stau si la dispozitia dumneavoastra.

Toate informatiile si procedurile privind institutiile carora trebuie sa le solicitam codul EORI, toate documentele care trebuie completate si fiecare pas pe care trebuie sa il urmam conform legii nu ne sunt necunoscute, din contra. Ne bazam pe experienta si pe cunostintele echipei noastre de specialisti pentru a livra rezultatele asteptate de clienti in cel mai scurt timp posibil.

Alegand serviciile noastre veti evita blocajele cererilor, veti evita probleme cu transporturile si alte nereguli atunci cand vine vorba de cerintele autoritatilor vamale.

Odata ce ati obtinut codul EORI este foarte simplu ca operatiunile facute sa fie cunoscute autoritatilor, iar in acest mod nu veti avea nicio neplacere, iar marfurile dumneavoastra vor intra sau vor iesi din Uniunea Europeana in completa legalitate.

De ce sa colaborati cu noi pentru serviciul de obtinere numar / cod EORI?

Compania noastra este specializata in contabilitate si infiintari firme, dar si in servicii auxiliare care va vor fi de un real folos atunci cand doriti sa efectuati anumite operatiuni sau schimbari. Avem sute de clienti multumiti care au reusit sa treaca cu bine peste proceduri birocratice anevoioase cu sprijinul nostru, iar ei au avut astfel sansa de a-si indrepta atentia catre activitatile de interes.

Va garantam:

Un lucru de care ne pasa foarte mult este timpul dumneavoastra. Oferim servicii cu promptitudine, la preturi corecte si va oferim toata disponibilitatea echipei noastre pentru a obtine rezultatul dorite. Serviciile pe care le oferim au scopul de a va ajuta sa deslusiti chestiuni alambicate din legislatie, in asa fel incat orice operatiune doriti sa faceti in calitate de persoana fizica sau persoana juridica sa fie una de succes, fara probleme birocratice.

Indiferent de procedura pe care doriti sa o faceti, noi va stam la dispozitie si avem nevoie doar de actele solicitate, iar apoi preluam noi speta. In acest mod dumneavoastra va puteti concentra atentia pe lucruri care tin de administrarea efectiva a firma, si nu de alcatuirea de dosare ori de inaintarea acestora catre diverse institutii.

Calitatea serviciilor noastre este confirmata atat de anii de munca si de notorietatea firmei noastre, cat si de feedback-ul clientilor nostri – care au regasit intotdeauna in echipa noastra specialisti si oameni pregatiti sa ii ajute si sa le ofere consultanta necesara.

Ne mandrim cu sute de parteneri multumiti de solutiile oferite si putem sa garantam seriozitate si profesionalism, iar acest lucru ne recomanda pentru a deveni prima dumneavoastra optiune atunci cand doriti sa infiintati o firma, sa demarati proceduri de obtinere numar EORI sau orice alte servicii de contabilitate sau auxiliare.

Punem pret pe orice proiect, asa ca datele dumneavoastra sunt tratate cu responsabilitate si va asiguram de confidentialitate pe toata durata colaborarii. Ne dorim sa ne remarcam prin servicii la standarde de calitate ridicate, asa ca ne perfectionam zi de zi pentru a veni in sprijinul dumneavoastra cu toate informatiile si solutiile de care aveti nevoie.