450,00 lei + TVA

  • Consultanta pentru alegerea corecta a obiectului (domeniului) de activitate a firmei

  • Serviciul de schimbare obiect (domeniu) de activitate firma se duce la bun sfarsit in 4 zile lucratoare

  • Suntem in Bucuresti

 lei

Descriere

Alegeti cu incredere serviciul de schimbare obiect (domeniu) de activitate firma

Care este costul total

Pentru schimbare obiect (domeniu) de activitate firma, incluzand maxim 2 mentiuni, veti achita doar:
450 de lei + TVA (onorariu)
Incepand de la 250 lei + TVA (taxe Registrul Comertului)

Cat dureaza

Procesul de schimbare obiect (domeniu) de activitate firma dureaza aproximativ 4 zile lucratoare.

De ce acte aveti nevoie pentru operatiunea de schimbare obiect (domeniu) de activitate firma

Va oferim si infiintarea unei firme noi

Daca doriti sa fiti antreprenor si intr-o alta companie, va ajutam cu infiintarea acesteia:

Contactati-ne si ne vom ocupa cat mai repede de procesul de schimbare obiect (domeniu) de activitate firma

Cu incredere spre o noua sfera profesionala

Aveti deja o companie si va intrebati daca este cazul sau nu sa apelati la serviciile de schimbare obiect (domeniu) de activitate firma. Poate sunteti multumit de profitabilitate, dar doriti o profesie care sa va ofere mai mult timp liber alaturi de familie. Sau cifra de afaceri este buna, dar profitul nu este la nivelul asteptarilor. Mai exista si posibilitatea ca domeniul in care activati acum sa nu fie cel pe care vi-l doriti, asa ca decideti sa lucrati o activitate care reprezinta si o pasiune pentru dumneavoastra. Ori aveti o idee inovatoare pentru piata din Romania si doriti sa o puneti in aplicare. Oricare ar fi motivele, priviti-le in mod pozitiv pentru ca va vor ajuta sa faceti un pas nou in viata dumneavoastra, iar noi va vom oferi cat mai multe informatii in legatura cu aceasta etapa.

Inregistrarea unei firme in Romania presupune respectarea unei proceduri riguroase de infiintare si declarare a obiectului de activitate. De cele mai multe ori, o firma nu va primi aprobare de functionare in lipsa unor asocieri si/sau a unei documentatii care sa ateste existenta resurselor financiare si informationale necesare.

Prin urmare, puteti deveni antreprenor doar in anumite conditii, iar lucrurile nu se vor incheia o data cu inregistrarea firmei. De exemplu, se poate intampla sa ajungeti la concluzia ca domeniul ales nu vi se potriveste intru tocmai sau poate doriti sa va orientati catre noi activitati. Acest lucru este posibil fara a mai fi necesar sa intemeiati o noua firma si sa o inchideti pe cea existenta, cu implicatiile aferente reluate de la zero, doar prin schimbare obiect (domeniu) de activitate.

Desigur, orice tip de modificare necesita atentie. Iar daca nu vreti sa dati gres si sa faceti alegeri gresite din prisma lipsei de experienta sau a recomandarilor nepotrivite, va punem la dispozitie un specialist care sa se ocupe in mod profesionist si transparent de aceste lucruri si formalitati.

Ce inseamna schimbare obiect (domeniu) de activitate firma?

Prin schimbare obiect (domeniu) de activitate firma se intelege acea procedura prin care se alege un nou profil de activitate, cu modificarile aferente.

Prin urmare, este necesara modificarea codurilor CAEN stabilite initial, la infiintarea firmei. In unele cazuri se pastreaza o parte a codului de clasificare in Economia Nationala, in general din cele secundare, fiind disponibile o varietate larga de coduri de identificare cu privire la activitatea profesionala desfasurata de o firma.

O noua activitate implica noi procese de lucru, ceea ce inseamna ca este necesar sa va conformati unei noi metodologii de lucru, exprimata prin buna alegere si aprobare a codurilor CAEN, in raport cu noua modificare de obiect (domeniu) de activitate firma.

Cine poate solicita modificare obiect (domeniu) de activitate firma?

Cand vorbim de o firma, vorbim in general de persoane juridice sau persoane fizice autorizate care isi desfasoara deja activitatea prin intermediul unei forme legale bazate pe anumite coduri CAEN.

Asta inseamna ca, daca sunteti titularul oricarei afaceri dintre cele mentionate anterior si, doriti sa va orientati in cariera si functionarea firmei, puteti oricand sa demarati procedura de modificare obiect (domeniu) de activitate firma.

Bineinteles, acest lucru poate fi realizat indiferent ca va aflati in Bucuresti sau la orice alta adresa de pe teritoriul Romaniei.

Trebuie sa aveti in vedere un aspect important pornind de la cele deja mentionate pana in acest punct, cum este si numarul de coduri CAEN permise.

Drept exemplu, stim ca in cazul unei persoane fizice autorizate sau a unui detinator de PFA sunt acceptate doar 5 coduri CAEN secundare, pentru o intreprindere individuala 10 coduri, in timp ce, firmele tip S.R.L. pot avea un cod principal de activitate si un numar infinit de coduri secundare.

Sigur, codul principal in cazul oricareia dintre aceste activitati este corelat cu cele secundare, iar unele coduri CAEN pot fi desemnate doar drept obiecte principale de activitate.

Aceste aspecte sunt foarte importante deoarece, anumite activitati pot necesita un numar mai mare de coduri CAEN pentru functionare, fata de cel permis de catre firma existenta, situatie in care va fi necesar sa modificati tipul firmei, respectiv sa deschideti o noua societate.

De asemenea, cu orice schimbare obiect (domeniu) de activitate firma, poate fi necesar sa obtineti noi calificari si noi aprobari de functionare.

Asadar, inainte de schimbare obiect (domeniu) de activitate firma, va fi necesar sa tineti cont de toate aceste aspecte si sa le raportati la nevoile si resursele disponibile.

Cum realizati o schimbare obiect (domeniu) de activitate firma?

Cand ati hotarat ca este momentul oportun pentru modificare obiect (domeniu) de activitate firma, nu ramane decat sa intreprindeti toate activitatile necesare in vederea implementarii acestei modificari.

Primul pas este sa va informati si sa analizati lista codurilor CAEN si sa stabiliti raportandu-va la tipul de firma, care sunt noile domenii (obiecte) de activitate care corespund cu activitatea care va fi intreprinsa in locul celei vechi.

Acordati intreg timpul necesar, deoarece multe coduri pot parea similare si potrivite catre diverse activitati, iar altele pot fi utilizate exclusiv drept obiect de activitate principal. O simpla eroare poate fi fatala si costisitoare. Iar daca va simtiti depasit de situatie, nu ezitati sa ne cereti ajutorul.

Transparenta, seriozitate si incredere! 

Acestea sunt principalele lucruri de care va veti bucura in alegerea specialistilor nostri pentru schimbare obiect (domeniu) de activitate firma, prevenind complicatiile si castigand timp.

Luati legatura cu noi pentru a programa o întrevedere.

Documente necesare la actiunea de modificare obiect (domeniu) de activitate firma

Conform prevederilor legale aflate in vigoare, odata cu decizia de schimbare obiect (domeniu) de activitate S.R.L. (sau alta forma de activitate), va trebui sa parcurgeti si o serie de pasi legali, care vor avea drept rezultat intemeierea si depunerea unui dosar complet la Registrul Comertului Central aflat in regiunea de care apartine firma, ce atesta intentia de modificare, in vederea aprobarii sale.

Veti avea nevoie de urmatoarele documente:

Ce informatii importante trebuie sa stiti despre schimbare obiect (domeniu) de activitate S.R.L.?

Pe langa mentiunile deja precizate sunt si alte informatii pe care trebuie sa le stiti despre schimbarea unui obiect (domeniu) de activitate al unei firme.

De exemplu, daca ati mai facut aceasta modificare in trecut, puteti in continuare sa schimbati obiectul de activitate ori cate ori considerati ca este nevoie. Schimbarea activitatii poate fi o decizie ideala dupa revenirea din perioada de suspendare a firmei sau atunci cand primiti o noua oportunitate, cand descoperiti un nou obiect (domeniu) care poate fi mai profitabil si mai adecvat nevoilor si cunostintelor.

Totodata, daca desfasurati si activitate in terte puncte de lucru, nu omiteti faptul ca ar trebui sa aduceti o serie de modificari si sa autorizati noua activitate de lucru si in ceea ce priveste aceste destinatii.

Schimbarea numelui firmei poate fi din nou un moment la care va fi necesar sa aduceti o serie de modificari, mai ales daca, ulterior, vor exista diferente si in activitate. Nu se poate aduce nicio modificare la nivelul firmei fara a fi obligatoriu sa instiintati autoritatile si sa primiti aprobarile de rigoare.

De asemenea, schimbarea profilului de activitate poate fi realizata de catre dumneavoastra personal, prin realizarea dosarului si depunerea la organele dedicate, dar puteti imputernici si persoane terte care dispun bineinteles, de un acord scris si legalizat la notar, in vederea unei sigurante si a economiei de resurse.

La schimbarea profilului principal de activitate, va fi necesar sa modificati inclusiv certificatul de inregistrare, cat si actul constitutiv. Documentele vechi ce necesita o noua emitere, vor fi pastrate de catre Registrul Comertului.

Ce se intampla daca nu schimbati obiectul (domeniul) de activitate al companiei?

Puteti considera ca, de exemplu, atunci cand desfasurati o activitate cel putin similara cu profilul deja inscris in obiectul (domeniul) de activitate al firmei sau activitati aparent banale (cum ar fi sustinerea unor cursuri de formare, oferirea de noi servicii conexe etc.), nu este necesar sa schimbati obiectul (domeniul) de activitate sau nu si la punctele terte.

In realitate, acest lucru reprezinta o infractiune si poate fi sanctionat conform Codului Penal, punand in pericol functionarea firmei. In cazul nerespectarii procedurii aflate in vigoare si a neinregistrarii modificarilor ce au loc in desfasurarea activitatii la sediu sau la punctele adiacente de lucru, ANAF poate emite somatii sub forma unor amenzi, sa solicite veniturile incasate considerate ilegale si inclusiv sa demareze procedura de inchidere a firmei.

Desigur, nu sunteti nevoit sa schimbati obiectul (domeniul) de activitate in cazul in care nu se produc modificari ale companiei.

Cat timp dureaza procedura de schimbare obiect (domeniu) de activitate S.R.L.?

Modificarile solicitate pot primi aprobare in curs de cateva zile de la depunerea dosarului la Registrul Comertului, in cazul in care acesta este corect si complet. Timpul poate fi influentat si de necesitatea obtinerii unor formulare, avize si certificari.

Per ansamblu, termenul este de 4 zile lucratoare, dar acesta va fi influentat de diferiti factori si, la randul sau, va solicita implicatii financiare (un alt factor care poate influenta perioada de la care veti depune dosarul, pana la momentul in care veti putea desfasura noile activitati).

Schimbare obiect (domeniu) de activitate persoana fizica autorizata vs. S.R.L.

Stim ca schimbarea obiect (domeniu) de activitate este un lucru des solicitat de catre persoanele juridice, ceea ce va poate face sa va intrebati daca procedura si aspectele mentionate pe parcurs vizeaza inclusiv intreprinderile familiale sau PFA-urile. Raspunsul este da, puteti realiza modificari si daca detineti astfel de intreprinderi.

Pentru asta veti avea nevoie de urmatoarele documente:

Cat costa o schimbare obiect (domeniu) de activitate firma?

Costurile sunt variabile in functie de schimbarile ce urmeaza a fi efectuate, dar si de modalitatea in care se va desfasura intregul proces. In general, preturile pornesc de la o suma de cateva sute de lei. De exemplu, daca veti apela la persoane terte care sa va reprezinte la schimbare obiect (domeniu) de activitate firma Bucuresti, va fi necesar sa alocati un cost suplimentar.

Insa, trebuie sa fiti constient de faptul ca exista atat avantaje cat si dezavantaje, atunci cand alegeti sa realizati procedura de unul singur sau prin intermediul altor persoane. Cat despre costuri si timp, veti ajunge in cele din urma la concluzia ca, alaturi de un expert, toate aceste implicatii sunt reduse la minimum. Prin intermediul Urgent Consult veti avea de achitat un onorariu de 450 de lei + TVA si taxe de aproximativ 250 lei + TVA. Costurile sunt valabile pentru 2 mentiuni.

Noi va asiguram ca, avem o experienta vasta pentru infiintare si modificare obiect (domeniu) de activitate firma, iar dumneavoastra va veti putea lua de pe umeri toate grjile privind aceste schimbari, la un pret stabilit corect.

Va vom consilia si va vom indruma pas cu pas catre toate demersurile necesare, avand certitudinea ca, la final, va veti bucura de o afacere cu potential major de dezvoltare.

Cum va ajuta un contabil cu procedura de modificare obiect (domeniu) de activitate firma?

Contabilul este o persoana pe deplin specializata cu privire la modificarile financiare. Insa, tot el va poate ajuta sa completati procedura de modificare obiect (domeniu) de activitate firma in mod corespunzator, sa alegeti asa cum trebuie codurile CAEN si, in cele din urma, va va face cele mai bune recomandari in functie de dorinte, nevoi, tinand cont de bugetul pe care il aveti la dispozitie.

Asadar, el va poate ajuta inclusiv cu o serie de prognoze financiare si va vine in ajutor ca sa va raportati corespunzator la cerintele autoritatilor emise prin legislatia aflata in vigoare, prin demararea unor noi activitati. Ulterior, bineinteles, va poate fi alaturi intr-o colaborare de lunga durata, astfel incat sa nu aveti nicio grija privind desfasurarea celor mai importante aspecte in vederea unei bune dezvoltari profesionale.

Optiunea de schimbare obiect (domeniu) de activitate firma poate fi inspirata, mai ales cand piata este dinamica.

Cu noi, afacerea dumneavoastra va fi pe maini bune! Contactati-ne sa stabilim impreuna urmatorii pasi pentru o colaborare de succes!