350,00 lei + TVA

  • Deschidere / inchidere punct de lucru de catre o companie cu experienta

  • Consultanta pentru alegerea celei mai bune decizii

  • Suntem in Bucuresti

 lei

Descriere

Alegeti cu incredere serviciul de deschidere / inchidere punct de lucru

Care este costul total

Pentru deschidere / inchidere punct de lucru veti avea de achitat doar:
350 de lei + TVA (onorariu)
Incepand de la 128 lei + TVA (taxe Registrul Comertului)

Cat dureaza

Procesul de deschidere / inchidere punct de lucru dureaza aproximativ 3 zile lucratoare.

De ce acte aveti nevoie pentru operatiunea de deschidere / inchidere punct de lucru

Va oferim si infiintarea unei firme noi

Daca doriti sa fiti antreprenor si intr-o alta companie, va ajutam cu infiintarea acesteia:

Contactati-ne si ne vom ocupa cat mai repede de procesul de deschidere / inchidere punct de lucru

In pas cu mobilitatea pietei prin procesul de deschidere / inchidere punct de lucru

Deschiderea si gestionarea unei afaceri implica o multime de provocari, mai ales cand trebuie sa aveti in vedere operatiunile de deschidere / inchidere punct de lucru. Bineinteles, cu timpul, lucrurile pot deveni mai usoare, iar toate eforturile pot aduce satisfactie atunci cand activitatea incepe sa functioneze conform obiectivelor trasate. O parte extrem de importanta dintr-o afacere o reprezinta si punctul de lucru care, permite desfasurarea unei activitati profesionale intr-o anumita locatie.

Din pacate, se comit cateva erori sau confuzii cand vine vorba despre deschidere / inchidere punct de lucru, erori pe care dorim sa le clarificam in cele ce urmeaza. Bineinteles, cea mai simpla optiune poate fi expertiza unui specialist care sa va indrume pas cu pas pentru deschidere / inchidere punct de lucru.

Iar daca doriti un astfel de ajutor, nu uitati ca echipa noastra de oameni bine pregatiti in domeniul contabilitatii si consultantei va sta la dispozitie cu toate raspunsurile de care aveti nevoie.

Ce este un punct de lucru?

Prin punctul de lucru se intelege un loc de desfacere a activitatii profesionale de catre o firma. Punctele de lucru sunt deseori infiintate in cadrul companiilor de tip S.R.L. sau S.A., iar in acest loc se va desfasura de obicei activitatea principala a firmei. De exemplu, la punctul de lucru poate functiona departamentul de relatii cu clientii, sectia de productie materia prima, prestarea serviciilor sau vanzarea produselor.

Insa, un aspect pe care putini il stiu este ca, nu trebuie intotdeauna sa aveti in vedere procesul de deschidere punct de lucru. Ca de exemplu, daca veti desfasura activitatea profesionala la sediul firmei, deschiderea unui punct de lucru nu mai este necesara, la fel ca si in cazul activitatilor de tip PFA, IMM etc. care indeplinesc acest aspect. Ca prin urmare, cea mai frecventa greseala in cazul antreprenorilor incepatori si nu numai, este deschiderea unui sediu social si a unui punct de lucru in acelasi loc, modalitate prin care se demareaza o procedura de deschidere punct de lucru ce duce la risipa economica si de timp.

Asadar, punctul de lucru este in marea majoritate optional, fiind cu adevarat necesar doar in anumite cazuri.

De ce sa infiintati un punct de lucru?

Deschiderea unui punct de lucru poate avea loc in orice moment si poate fi modalitatea prin care sa afirmati trecerea la urmatorul nivel al business-ului dumneavoastra. Apoi, el poate fi cu adevarat necesar in cazul in care desfasurati mai multe activitati profesionale principale in mai multe locuri sau cand, de exemplu, sediul central nu permite desfasurarea tuturor proceselor necesare pentru functionarea completa a afacerii.

Poate fi o optiune excelenta si in momentul in care exista riscul ca afacerea sa aiba de suferit din pricina vecinilor care nu vad cu ochi buni desfasurarea unei afaceri intr-un mediu comun sau atunci cand se pot produce neplaceri care se vor transforma in reclamatii ce pot afecta afacerea.

Astfel, chiar daca procesul de deschidere punct de lucru este o varianta optionala, va sugeram sa aveti in vedere si aceasta posibilitate.

Tipuri de puncte de lucru pe care trebuie sa le cunoasteti atunci cand aveti nevoie de serviciile de deschidere / inchidere punct de lucru

Un alt lucru esential pe care trebuie sa-l aveti in vedere este ca aceste puncte de lucru sunt considerate sedii secundare si nu filiale. De asemenea, nu sunteti limitat cu privire la numarul acestora.

Astfel, daca considerati necesara si utila deschiderea a mai mult puncte de lucru in procesul de extindere, puteti face acest lucru fara probleme. Bineinteles, deschiderea punctelor de lucru va necesita automat o serie de implicatii financiare si timp pentru a aduna toate documentele necesare.

Atunci cand v-ati decis pentru deschiderea unui punct de lucru, in continuare trebuie sa stabiliti clar ce tip va avea acesta.

Deschidere punct de lucru principal

Punctul de lucru principal poate fi unul si acelasi cu sediul principal, situatie in care se regasesc cei care nu stiu ca legislatia nu-i obliga sa-si deschida un punct de lucru, atata timp cat sediul este declarat si acolo se desfasoara intreaga activitate.

Desigur, pot exista puncte de lucru principale in care se vor desfasura activitati primare si care pot avea in subordine mai multe puncte secundare.

Punctul de lucru principal poate avea denumirea si de sediu secundar, tinand cont ca obligativitatea infiintarii acestuia apare exclusiv in momentul in care desfasurati mai multe activitati in locuri diferite.

Ca de exemplu, punctul principal de lucru poate fi o cladire in care se desfasoara activitatea de comercializare si depozitare, în timp ce punctul secundar poate fi șantierul, sediu pentru asamblarea unor piese ce urmează a fi comercializate la punctul principal.

Deschidere punct de lucru secundar

Punctele de lucru secundare sunt necesare in momentul in care exista mai multe medii de desfasurare a activitatii fata de sediul principal si in special atunci cand ele vor functiona pe o perioada mai mare de 6 luni.

Sigur, trebuie sa aveti in vedere ca incetarea activitatii presupune inclusiv obligatia de inchidere punct de lucru si poate necesita o serie de operatiuni precum cele de deschidere.

Mai este necesar sa fiti la curent si cu faptul ca, la inregistrare punct de lucru trebuie sa tineti cont si de caracteristicile desfasurarii activitatii. Va trebui sa depuneti o serie de declaratii si documente specifice, care difera in ansamblu in functie de numarul de angajati.

Nu sunteti ferm convins ca aveti nevoie de un punct de lucru? Nu stiti ce tip de punct de lucru ar trebui sa infiintati? Sau poate doriti inchiderea unui punct de lucru?

Echipa noastra de consiliere in deschidere / inchidere punct de lucru Bucuresti face legatura intre Registrul Comertului si ANAF, pentru deschidere/inchidere punct de lucru, eliminand birocratia.

Cine poate opta pentru servicile de deschidere / inchidere punct de lucru?

Punctele de lucru se adreseaza atat persoanelor juridice, cat si celor fizice. Ca prin urmare, orice astfel de persoana care detine un S.R.L. sau alta forma de societate ori care intreprinde diferite activitati pe termen lung si doreste sa se raporteze la prevederile legale atunci cand isi desfasoara activitatea sau o parte din proiectele adiacente firmei intr-un alt spatiu si/sau in mai multe, pe o durata mai mare de 6 luni, poate opta pentru deschidere punct de lucru.

In general, procesul de inregistrare punct de lucru se realizeaza rapid, in doar cateva zile de la realizarea dosarului cu toate documentele necesare, respectiv depunerea la Registrul Comertului si aprobarea acestuia.

Care este procedura de infiintare si inregistrare punct de lucru?

Procedura de infiintare si inregistrare punct de lucru se realizeaza in doi pasi importanti, respectiv autorizarea la ORC si inregistrarea propriu-zisa a punctului de lucru, la ANAF. Vom discuta pas cu pas despre intregul proces, in cele ce urmeaza, iar daca intrebari sau doriti ajutor in acest sens, echipa noastra va sta la dispozitie.

Infiintare punct de lucru

Infiintarea punctului de lucru incepe cu stabilirea sediului secundar, respectiv achizitia si/sau inchirierea acestuia. Ulterior, in ceea ce priveste documentele necesare, va vor fi necesare urmatoarele:

Toate aceste documente urmeaza a fi transmise catre Registrul Comertului in vederea aprobarii.

Inregistrare punct de lucru

Ulterior ce Registrul Comertului si-a oferit aprobarea, in termen de 30 zile va fi necesar sa obtineti contra-cost un registru unic de control si, implicit, sa inregistrati punctul de lucru la ANAF.Documentele aferente necesare procesului de inregistrare punct de lucru Bucuresti si nu numai sunt urmatoarele:

Dupa ce a fost realizata inregistrarea propriu-zisa a punctului de lucru, va fi de asemenea necesar sa declarati punctul de lucru la Administratia Financiara din a carei arie faceti parte, in termen de 30 zile. De asemenea, toate declaratiile pe proprie raspundere si documentele ce necesita completare, vor trebui sa fie tehnoredactate in limba romana si scrisul sa fie pe deplin lizibil.

Desfiintare punct de lucru

In momentul in care proiectele desfasurate la un punct de lucru oarecare iau sfarsit sau doriti sa renuntati la unul sau mai multe puncte de lucru, din diferite motive, va fi necesar sa urmati procedura de desfiintare punct de lucru.

La desfiintare veti avea nevoie de numeroase documente pe care le veti intalni in procedura de infiintare, acesta bazandu-se in principal pe certificatul constatator de autorizare a activitatii, alaturi de hotararea adunarii generale a asociatiilor, respectiv a actionarilor, precum si cererea de inregistrare.

Cand este necesara desfiintarea punctului de lucru?

Daca va regasiti in situatia in care doriti sa inchideti afacerea si respectiv, o parte din procesele pe care le desfasurati cu ajutorul punctelor de lucru adiacente, va fi necesar implicit desfiintarea punctelor de lucru.

Totodata, in cazul verificarilor de specialitate ce pot avea loc periodic, se pot descoperi o serie de neconcordante si poate fi solicitata incetarea fortata a activitatii sau inlaturarea pericolelor ce pot avea loc asupra angajatilor, a activitatii propriu-zise, reducerea impactului asupra mediului etc.

Puteti evita aceste situatii neplacute apeland la ajutor de specialitate si/sau la un contabil care poate demara in locul dumneavoastra toate procedurile de deschidere/inchidere punct de lucru.

In cat timp se realizeaza procesul de deschidere / inchidere punct de lucru?

In general, spre deosebire de afacerea propriu-zisa care poate fi de tip S.R.L. ori S.A. ori alta forma, la care se prevede legal functionarea pe o perioada minima de timp, in cazul punctelor de lucru nu exista limitari. Aveti posibilitatea de a le infiinta sau de a le desfiinta oricand.

Vorbind insa de numarul de zile in care acestea se pot deschide/inchide, acestea au loc de regula intr-un timp estimativ de o saptamana. Infiintarea punctului de lucru are loc aproximativ in termen ideal de 3-4 zile, iar inregistrarea in timp de 5-7 zile. Timpul poate fi desigur influentat de o multitudine de factori externi la care se adauga disponibilitatea proprie in obtinerea si avizarea documentelor necesare, perioada de aprobare a acestora etc.

Bineinteles, va va fi mult mai simplu sa realizati orice astfel de demers prin intermediul unor persoane abilitate care va pot sprijini pe intreg parcursul, evitand posibilele erori si neplaceri, dar si pierderi de timp sau bani.

Cine va poate oferi ajutor la infiintarea si desfiintarea unui punct de lucru?

Prin intermediul unui consultant contabil puteti oricand sa infiintati si sa desfiintati un punct de lucru. Stim ca intregul proces poate fi anevoios si stresant, in special atunci cand realizati acest lucru pentru prima data. De aceea va asiguram ca, apeland la noi, va veti putea bucura de intreg sprijinul de care aveti nevoie fara a cheltui sume mari de bani pe care le puteti investi cu precadere in dezvoltarea afacerii.

Va asteptam sa ne contactati si sa descoperim solutiile optime pentru deschidere / inchidere punct de lucru!