3.000,00 lei + TVA

  • Societatea pe actiuni este infiintata de experti contabili

  • Va putem oferi si serviciile de contabilitate firma S.A.

  • Suntem in Bucuresti

 lei
Categorie:

Descriere

Alegeti cu incredere serviciul de infiintare S.A.

Care este costul total

Pentru infiintare S.A. – Societate pe actiuni veti achita doar:
3000 de lei + TVA (onorariu)
128 lei + TVA (taxa Registrul Comertului)
200 de lei + TVA (notariat)

Cat dureaza operatiunea de infiintare S.A.

In doar 10 zile lucratoare puteti avea sucursala firmei pe care o detineti

De ce acte aveti nevoie

Carte de identitate si documentul din care sa reiasa ca aveti dreptul sa gazduiti sediul social (act de proprietate, contract de inchiriere etc.).

In cazul in care nu aveti unde gazdui sediul social, va putem pune la dispozitie acest serviciu, in baza unui onorariu atractiv.

Va putem oferi si contabilitatea

Suntem un partener de lunga durata si va ajutam si cu serviciile de contabilitate S.A., astfel incat sa va concentrati cat mai mult mult asupra activitatii, lasand actele in grija noastra.

Costurile pornesc de la doar 250 de lei + TVA / luna, fiind atractive pentru firmele din Bucuresti.

Contactati-ne si ne vom ocupa cat mai repede de serviciul de infiintare societate pe actiuni

Optiunea de infiintare S.A. este alternativa S.R.L.-ului atunci cand aveti un capital mare

Daca doriti sa deschideti o afacere sau o firma pentru un viitor parcurs de dezvoltare profesional, pe langa societatile deja cunoscute veti intalni inclusiv posibilitatea de infiintare S.A. Bucuresti. In cazul in care nu va este pe deplin clar ce presupune infiintarea unei astfel de firme, atat din punct de vedere al implicatiilor, cat si al indatorarilor, nu ezitati sa solicitati ajutor si consiliere de la expertii nostri.

Noi va oferim servicii complete cu privire la deschiderea unui S.A., precum si in ceea ce priveste alte tipuri de firme, prin intermediul carora veti putea descoperi cu usurinta calea catre dezvoltarea cu succes in materie de antreprenoriat.

Ce reprezintă societatea pe actiuni/S.A.?

Societatea pe actiuni mai este cunoscuta sub denumirea sau acronimul S.A., la fel de utilizat in mediul de afaceri. Modul de functionare se subintelege din denumirea acestei societati unde, raspunderea este limitata in mod exclusiv asupra actiunilor care sunt implicate in derularea afacerii.

O societate pe actiuni are un capital de inceput ridicat, fiind potrivita in principal antreprenorilor sau viitorilor antreprenori care au un buget generos pe care doresc sa-l investeasca intr-o afacere pe masura, ceea ce anticipeaza si profitul rulat.

O astfel de societate poate avea un domeniu de activitate vast, functionarea sa, precum si regimul sau de infiintare fiind stabilite de catre lege in mod clar. Indiferent ca alegeti infiintarea unui service auto mare sau infiintarea unui lant de agentii imobiliare, aveti la dispozitie oricare dintre obiectele de activitate din Romania.

De asemenea, trebuie mentionat si ca, o astfel de activitate necesita un management complex, pentru ca de cele mai multe ori un S.A. este format din mai multi actionari. Exista bineinteles si o serie de restrictii in ceea ce priveste procesul de infiintare S.A. si inregistrare S.A. de catre anumite persoane, la fel si cu privire la activitatea derulata in interiorul acesteia, aspecte despre care vor discuta in cele ce urmeaza.

De ce sa infiintati o societate pe actiuni?

Daca va sunt familiare multe dintre aspectele mentionate anterior si detineti un capital social de minim 25.000 de euro pe care il puteti oferi la nivel unitar sau prin asocierea mai multor parteneri, in mod cert viziunea dumneavoastra este sa construiti un business amplu, sa infiintati o societate pe actiuni.

Un alt motiv pentru care sa deschideti un S.A. poate fi dat de alegerea unei idei de business cu o evolutie rapida. Astfel, in loc sa fiti nevoit in mod constant sa schimbati tipul companiei sau al societatii infiintate, o societate pe actiuni va va permite sa va desfasurati activitatea fara griji. Spre exemplu, daca alegeti procesul de infiintare firma magazin online si stiti ca veti comercializa o gama larga de produse, ceea ce ar putea duce la o dezvoltare mare, un S.A. pare a fi o solutie optima.

Apoi, poate fi necesar sa dispuneti de personal calificat si auxiliar pentru  companie, ca de exemplu, un contabil pentru societatea pe actiuni cu scopul inclusiv a evidentei rapoartelor si operatiunilor financiare. Acesti specialisti se pot ocupa de anumite activitati si va pot permite astfel sa va concentrati pe conducerea propriu zisa a firmei dumneavoastra.

Partea esentiala este ca, in cazul unui prejudiciu, veti raspunde doar cu actiunile, nu si cu bunurile personale, iar daca doriti sa demarati o afacere prin atragerea unor fonduri, S.A.-ul este, alaturi de S.R.L., una dintre optiunile principale pe care le aveti la dispozitie.

Avantaje si dezavantaje infiintare S.A.

Ca orice alt tip de firma, S.A.-urile au la randul lor o serie de dezavantaje si avantaje, ambele fiind extrem de importante pentru a stabili in mod precis daca o astfel de forma de activitate este exact ceea ce aveti nevoie sau contrariul. Dorim sa va aducem aceste lucruri la cunostinta, pentru a va facilita alegerea in materie de infiintare societate pe actiuni, S.R.L., SA, I.I., etc.

Avantaje infiintare societate pe actiuni

Functionarea sucursalei va avea loc dupa ce s-a realizat dosarul de infiintare si a fost depus, respectiv aprobat, de catre Registrul Comertului. In vederea obtinerii acordului de inregistrare sucursala veti avea nevoie de urmatoarele documente:

Infiintarea societatii poate fi demarata printr-un parteneriat de minim 2 actionari, iar numarul maxim poate fi de peste 50, spre deosebire de S.R.L. unde sunteti limitat la acest numar de asociati;
Permite o dezvoltare usoara a societatii, fiind o forma de organizare juridica mai complexa decat S.R.L. sau P.F.A.;
Puteti atrage capital din alte surse, dar si sa emiteti obligatiuni;
In cazul unor probleme sau litigii, acestea se rasfrang in solutionarea lor la nivel de capital social, fara a afecta actionarii sau viata lor privata, aspect contrar de exemplu, societatilor fizica precum PFA-urile;
Sanse ridicate de a atrage investitori si asociati din prisma beneficiului mentionat anterior;
Actiunile pot fi transmise drept mostenire unor generatii viitoare in anumite conditii, in timp ce alte forme de intreprinderi nu permit acest lucru sau prevad o serie de complicatii si costuri mult prea mari in vederea obtinerii lor, fata de valoarea acestora de drept;
Varietate larga cu privire la domeniul de activitate pe care il poate avea compania, conform inscrisurilor CAEN;
Toti actionarii au drept de vot;
Posibilitatea de a dispune de un numar nelimitat de salariati si cresterea fortei de munca in piata;
La infiintare societate pe actiuni, compania nu este platitoare de T.V.A., iar acest atribut ii revine doar in cazul in care depaseste anual 300.000 lei cifra de afaceri;
Profitul poate fi retras sub forma de dividente;
Posibilitatea de a alege modalitatea de taxare potrivita – 3% impozit pe cifra de afaceri sau 16% impozit pe profit.

Dezavantaje infiintare S.A.

In cazul luarii unei decizii, este necesar sa participe toti administratorii, respectiv asociatii firmei, urmand ca verdictul final sa fie stabilit de marea majoritate, chiar daca actionarii s-au adunat pe parcurs si, cu precadere atunci cand actiunile sunt impartite in mod egal, la fel si drepturile si obligatiunile;
Necesitatea unui capital mare de start spre deosebire de P.F.A. sau S.R.L.;
Prestarea serviciilor si a activitatilor nu poate fi transformata in aport de capital social;
Deschiderea si procesul de inregistrare societate pe actiuni, respectiv administrarea unui S.A. sunt complicate si minutiose;
Obligativitatea de a detine anumiti experti drept angajati sau sa beneficiati de servicii externalizate (ca de exemplu, in cazul contabilului);
In cazul in care se infiinteaza o societate cu numar minim de asociati, la retragerea unuia, societatea poate fi dizolvata in cazul in care aceasta nu se reface la numarul minim in termen de 9 luni;
Profitul trebuie gestionat de catre un expert pentru a preveni o serie de fraude, erori, calcule contabile etc.

Daca va este dificil in continuare sa luati o decizie ca urmare a cunoasterii acestor beneficii si dezavantaje, chiar daca dezvaluirea lor este menita sa va ajute pe dumneavoastra sa intelegeti mai precis la ce va expuneti, noi va stam la dispozitie pentru a va oferi raspunsul la alte intrebari si nelamuriri.

Apelati cu incredere la specialistii nostri in materie de consultata si infiintare S.A. care vor fi bucurosi sa va ofere sfaturi pretioase privind demersurile unei afaceri pe actiuni.

De ce documente aveti nevoie pentru infiintare S.A.?

Urmatorul pas atunci cand ati decis ce tip de societate vi se potriveste si, respectiv, atunci cand optati pentru o societate pe actiuni, este sa completati cu atentie documentele si dosarul de inregistrare societate pe actiuni.

Ca prin urmare, dosarul trebuie sa cuprinda urmatoarele:

  Necesitatea verificarii unicitatii numelui de inregistrare dorit si rezervarea acestuia si/sau a emblemei, dupa caz;
  Completarea documentului de inregistrare societate pe actiuni in Registrul Comertului, conform ONRC;
  Formularul de inregistrare fiscala si, dupa caz, cel care atesta investitia straina;
  Declaratiile asociatilor pe propria raspundere, in original, prin care afirma in scris ca nu desfasoara alte activitati in afara de cea declarata pe o perioada de 3 ani si ca se indeplinesc la sediul central toate normele prevazute de lege cu privire la siguranta si sanatatea in munca, protectia mediului si regimul sanitar sub toate formele sale;
  Acordul utilizarii numelui de firma in situatiile in care se impune acest lucru (ca de exemplu, in cazul infiintarii unei francize);
  Documentul constitutiv ce atesta bunurile inscrise si manageriate in cadrul unui S.A. si respectiv datele de identificare a membrilor, rolul la nivel de companie/consiliu administrativ etc.;
  Acordul sau dreptul de folosinta al spatiului drept sediu central al companiei;
  Actele de identitate ale asociatiilor in format original si fotocopie;
  Cazierul fiscal al asociatiilor;
  Specimenele de semnatura ale partenerilor.

Optional, in unele situatii, mai pot fi necesare si urmatoaele documente din lista:

  Avizul asociatiei de proprietari si/sau acordul persoanelor care locuiesc/desfasoara activitati diverse in imobilul ce serveste drept sediu sau punct de lucru pentru S.A. (cum este cazul gospodariilor personale);
  In cazul colaborarii cu o personalitate straina, aveti nevoie inclusiv de o declaratie pe proprie raspundere tradusa si legalizata ulterior, ce atesta ne-existenta inregistrarii in regimul fiscal din Romania;
  Actele de inregistrare si/sau copii de certificate ale persoanelor care intreprind actiuni in numele asociatilor;
  Dovada eliberarii de avize si autorizatii pentru o serie de domenii de activitate ce atesta indeplinirea conditiilor legale privind buna desfasurare a afacerii propuse;
  Plata si dovada platii tarifului legal in euro sau lei, in functie de tipul asociatilor;
  Acte privind o serie de operatiuni incheiate de fondatori sau prospect de emisiune semnat in cazul societatilor pe actiuni.

Infiintarea unui S.A. nu este o misiune simpla, dar nici complicata. Economisiti timp si resurse alegand sa colaborati cu un specialist care poate intreprinde in locul dumneavoastra toate actiunile necesare, pentru o inregistrare societate pe actiuni Bucuresti lipsita de probleme.

Ce lucruri trebuie stiute si analizate inainte de inregistrare S.A. Bucuresti?

Pe langa informatiile deja prezentate pana in acest moment, mai sunt cateva lucruri pe care ar fi bine sa le cunoasteti. Ca de exemplu, societatea pe actiuni se poate imparti in doua tipuri:

Infiintare societate pe actiuni de tip deschis

- este nevoie de minim 2 actionari;
- capital social de minim 90 000 de lei sau 25 000 de euro;
- se mai numeste cu drept de instrainare a actiunilor;
- este cel mai uzual tip de societate pe actiuni infiintata.

Infiintare societate pe actiuni de tip inchis

- minim 2 actionari si maxim 50;
- capital social de minim de 10.000 lei;
- actiunile pot fi tranzactionate exclusiv in interiorul societatii, intre partenerii acesteia.

De asemenea, trebuie sa mai stiti ca, actiunile pe care le va detine fiecare actionar in parte nu pot fi sub minimul de 0.1 lei. In functie de contributia pe care fiecare asociat o are in cadrul companiei din punct de vedere financiar, se poate stabili si cota parte din firma.

Totodata, este necesar sa aveti la cunostinta ca, orice actionar, indiferent de tipul acestuia si de contributia sa, are dreptul sa fie informat, consultat in vederea luarii unei decizii sau a intreprinderii unei actiuni. Fiecare asociat va avea drept la o cota parte din dividente si din profitul obtinut la lichidarea afacerii. Aceste lucruri pot fi inscrise in categoria obligatiunilor.

In cazul in care veti tranzactiona o serie de bunuri si marfuri in UE si in special non-UE, tineti cont si de faptul ca, noua legislatie prevede obligativitatea detinerii codului EORI prin care se pot derula procedurile de verificare si comisionare vamala.

Cine poate infiinta o societate pe actiuni?

Infiintarea societatilor pe actiuni trebuie sa respecte criteriile enumerate pe parcurs si implicit, sa existe un capital minim de 90.000 de lei sau 25.000 de euro. Aceste valori pot fi in numerar, in creante sau in natura. In cazul in care nu detineti aceste valori, va puteti orienta catre ale forme de societati care va permit deschiderea unei firme, la fel si in cazul in care nu sunteti dispus sa externalizati anumite sarcini sau sa le gestionati in vederea unei bune functionari.

Totodata, nu este permisa infiintarea unui S.A. persoanelor care au suferit probleme cu legea, care au fost acuzate de practici necorespunzatoare in materie de antreprenoriat, evaziune fiscala etc.

Cat timp dureaza infiintarea unei societati pe actiuni?

Procesul de infiintare a unei societati pe actiuni este de aproximativ 10 zile lucratoare, dar amintim ca tot acest timp poate fi influentat de mai multe aspecte:

⦿ Timpul de functionare al societatilor de la care trebuie sa obtineti documentele si aprobarile necesare;
⦿ Concedii;
⦿ Documente completate sau emise eronat ce pot necesita inlocuire;
⦿ Lipsa timpului;
⦿ Aparitia unor probleme de sanatate etc.

Astfel, procesul de infiintare S.A. poate fi prelungit pana la cateva luni de zile. Puteti reduce implicatiile si eforturile solicitand ajutor de la persoanele specializate, iar in echipa noastra veti gasi negresit o persoana care sa va vina in ajutor, la un pret corect.

Infiintare S.A. vs. Infiintare S.R.L.

Procesul de infiintare a unei societati pe actiuni este de aproximativ 10 zile lucratoare, dar amintim ca tot acest timp poate fi influentat de mai multe aspecte:

Infiintarea unui S.R.L. poate fi o alternativa excelenta in raport cu infiintarea unui S.A. mai ales daca doriti sa dezvoltati o microintreprindere. Capitalul de infiintare este mult mai redus spre deosebire de cel necesar la un S.A., iar activitatea este mult mai usor de intreprins si de gestionat.

Evitati complicatiile cu procedurile de infiintare si inregistrare S.A. Bucuresti precum si cele cu privire la alegerea celei mai adecvate societati prin intermediul nostru. Suntem aici pentru a va ajuta sa descoperiti solutiile potrivite!